Οι Πρέσπες αποτελούνται από δύο λίμνες από τις οποίες η Μεγάλη μοιράζεται ανάμεσα στην Αλβανία, τα Σκόπια και την Ελλάδα και η Μικρή ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία. Είναι ένας από τους δέκα Εθνικούς Δρυμούς της χώρας μας και η οικολογική του σημασία είναι παγκόσμιας αφού αποτελεί μεταναστευτικό σταθμός των αργυροπελεκάνων που θεωρούνται εξαιρετικά σπάνιοι .

 


Οι Πρέσπες είναι ένας από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους όχι μόνον της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Η φυσική τους ομορφιά αλλά και η τεράστια οικολογική τους αξία προκαλούν για μία καλοσχεδιασμένη εξόρμηση.

Πρόσβαση
Στίς Πρέσπες μπορεί να φτάσει κανείς με ΚΤΕΛ από την Φλώρινα, η οποία με τη σειρά της προσεγγίζεται τόσο με αυτοκίνητο όσο και με το τρένο. Εαν έρχεστε από την Νότια Ελλάδα θα πρέπει να αλλάξετε τρένο στο Πλατύ Ημαθίας και στη συνέχεια και πάλι στο αααλλλαλα. Από την Φλώρινα υπάρχουν ΚΤΕΛ τόσο για τους Ψαράδες όσο και για τον Αγ. Γερμανό ή το Μικρολίμνη. Πριν φτάσετε στην Φλώρινα ρωτήστε αναλυτικά για τα δρομολόγια για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων. Οταν βρεθείτε πια στις Πρέσπες οι μετακινήσεις γίνονται είτε με αγροτικά, είτε με τα πόδια.

 

Οι Πρέσπες των λίγων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *