ΥΛΙΚΑ (για 6-8)

  • 1 ποτήρι νερού λάδι
  • 2 ποτήρια νερού σιμιγδάλι χονδρό
  • 3 ποτήρια νερού ζάχαρη
  • Λίγη κανέλα σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε το λάδι στη κατσαρόλα να ζεσταθεί λίγο
  2. Μετά προσθέτετε τα 2 ποτήρια το χονδρό σιμιγδάλι και ανακατεύετε να μη σας σβολιάσει και έως ότου πάρει λίγο ξανθό χρώμα
  3. Κατόπιν ρίχνετε την ζάχαρη και συνεχίζετε να ανακατεύετε. Εδώ χρειάζεται λίγη δύναμη στο ανακάτεμα γιατί το μίγμα αυτό είναι αρκετά πυκνό, ανακατεύετε έως ότου το χρώμα του μίγματος πάρει αρκετά σκούρο χρώμα ξανθό.
  4. Τότε ρίχνετε με προσοχή μεγάλη 4,5 ποτήρια νερό και συνεχίζετε να ανακατεύετε το χυλό. Προσοχή γιατί με το βρασμό που θα κάνει το μίγμα αυτό (δηλαδή το λάδι, το σιμιγδάλι, η ζάχαρη) ρίχνοντας το νερό, γίνεται χυλός και φουσκώνει τόσο πολύ και κάνει μπουρμπουλήθρες μεγάλες και πετάγεται έως επάνω και μπορεί να σας κάψει. Γι’ αυτό να έχετε τυλίξει το χέρι σας με μία πετσέτα, δηλαδή από τα δάκτυλα έως τον αγκώνα σας, για να μην καείτε.
  5. Ανακατεύετε συνέχεια και αφήνετε να βράσει ο χαλβάς με ανοιχτή κατσαρόλα έως ότου έχει ρουφήξει όλο το νερό και δείτε να κάνει στην επιφάνεια μικρές λακκούβες.
  6. Τον αφήνετε λίγο μέσα στην κατσαρόλα και μετά σερβίρετε με την κουτάλα του σερβιρίσματος στις καραβάνες σας και ρίχνετε επάνω και λίγη κανέλα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *