Αρχές Προσκοπισμού: Καθαριότητα-Υγεία

Τομέας: ΣΑ

Διάρκεια: 1.30 ώρα

 • ΕΝΑΡΞΗ

Όλα τα λυκόπουλα συνδέονται στη κληση, οι βαθμοφοροι ρωτάνε αν η Αγελη ειναι καλα. Ολοι ετοιμαζονται για παιχνιδι !! 

Εμφανίζεται ο κύριος Μαρουλάκης γκρινιάζοντας διότι όλες αυτές τις μέρες τα παιδιά καταναλώνουν πολλές σοκολάτες και γλυκά. Εμφανίζεται η κυρία Σοκολατένια και του λέει πως εκείνη είναι πιο απολαυστική απο εκείνον! Και οι δύο καταλήγουν πως τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν αυτές τις μέρες τρώνε περισσότερο υγιεινά και να αθλούνται όπως μπορούν μέσα στο σπίτι! Ενώνουν λοιπόν τις δυνάμεις τους για να τα βοηθήσουν! 

 • Ζ.Π.-Το Τραγούδι της Υγιεινής Διατροφής 

Όλα τα λυκόπουλα και οι Γερόλυκοι έχουν ένα χαρτί Α4 που στην μια επιφάνεια γράφει “ΝΑΙ” και στην άλλη “ΟΧΙ”. Όταν ακούν κάποιο τρόφιμο θα πρέπει να δείχνουν στην οθόνη και να φωνάζουν “ΝΑΙ” ή “ΟΧΙ” και ύστερα να πηγαίνουν και να το φέρνουν. Κερδίζει όποιος στο τέλος έχει μαζέψει τα πιο πολλά.

Ο κύριος Μαρουλάκης μας μαθαίνει το Τραγούδι της Υγιεινής Διατροφής.

Στο Τυράκι λέμε ΝΑΙ

Και στο Γάλα λέμε ΝΑΙ

Στο Ψωμάκι λέμε ΝΑΙ

Και στα Δημητριακά λέμε ΝΑΙ

Στο Μέλι λέμε ΝΑΙ

Και στα Καρύδια λέμε ΝΑΙ

ΌΧΙ στις Σοκολάτες

ΟΧΙ και στα Αναψυκτικά

ΟΧΙ στις Καραμέλες

ΟΧΙ στα Παγωτά

Στις Ντομάτες λέμε ΝΑΙ

Και στα Καρότα λέμε ΝΑΙ

Στα Πορτοκάλια λέμε ΝΑΙ

Στις Μπανάνες λέμε ΝΑΙ

Στα Όσπρια λέμε ΝΑΙ

Στα Μακαρόνια λέμε ΝΑΙ

 • Ν.Γ/ Ε.Ν.Γ-Η Διατροφική Πυραμίδα

Κάθε λυκόπουλο ζωγραφίζει σε ένα Α4 ένα τριγωνάκι όπως θα του δείξουμε. Ύστερα το χωρίζει σε 3 επίπεδα. Όλοι μαζί, για κάθε ένα από τα τρόφιμα που μαζέψαμε γράφουμε το όνομά του στο σωστό επίπεδο του τριγώνου. Ύστερα δίπλα από κάθε  επίπεδο γράφουμε τα εξής tips: Τα καρύδια κάνουν καλό στον εγκέφαλο, Οι μπανάνες κάνουν καλό στους μύες, Οι ντομάτες κάνουν καλό στην καρδιά, Τα καρότα κάνουν καλό στα μάτια και τα πορτοκάλια κάνουν καλό στα κόκαλα.

Η κυρία Σοκολατένια υπερηφανεύεται πως βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας. Όμως για ποιά πυραμίδα μιλάει? 

Κάθε παιδί θα πρέπει να καταναλώσει μέσα στην εβδομάδα αυτά τα τρόφιμα σύμφωνα με την προτεραιότητά τους και να τους βάζει ένα τικ κάθε φορά.

 • Ο Κύβος Ερρίφθη

Κάθε λυκόπουλο πριν την βιντεοσυνάντηση έχει λάβει mail με τα βήματα δημιουργίας ενός κύβου από χαρτί και πρέπει να το έχει φτιάξει. Ύστερα εξηγούμε live 6 απλές ασκήσεις γυμναστικής. Τα παιδιά θα πρέπει να τις κάνουν μαζί μας. Στο τέλος γράφουμε σε κάθε μια έδρα του κύβου τις 6 ασκήσεις γυμναστικής. Κάθε μέρα τα παιδιά θα πρέπει να ρίχνουν 10 φορές τον κύβο και να κάνουν την άσκηση που περιγράφει η πάνω έδρα που τυχαίνει. Οι 6 ασκήσεις να είναι γραμμένες σε ppt για να βοηθηθούν τα λυκόπουλα στην γραφή.

Ο κύριος Μαρουλάκης επισημαίνει πως εκτός από την σωστή διατροφή έχει μεγάλη σημασία κάθε μέρα να κάνουμε ασκήσεις στο σώμα μας. Ειδικά τώρα που είμαστε πολλές ώρες μέσα στο σπίτι!

 1. 5 Αλματάκια
 2. 3 Πους Απς
 3. 30 sec βάδιση επι τόπου
 4. 15 sec ισορροπία σε κάθε πόδι
 5. 10 Ημικαθίσματα
 6. 10 Άρσεις χεριών 
 • Ιστορία 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *