Αγ. Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2014

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 05/14

 

ΠΡΟΣ: ΤΕ, ΑΣ, ΑΟΠ, ΥΟΠ ΠΕ Ανατολικής Αττικής

ΚΟΙΝ.: ΕΠ Αττικής, Λοιποί Βαθμοφόροι ΠΕ Ανατολικής Αττικής

 

Θέμα: Προετοιμασία ΠΕ για την 5η Ναυτοπροσκοπική Regatta

 

Αγαπητοί μου,

Η Περιφέρειά μας, πάντα πιστή με τις πανελλήνιες δράσεις θα συμμετάσχει ενεργά στην 5η Ναυτοπροσκοπική Regatta, η οποία θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 26 Ιουλίου μέχρι την Κυριακή 3 Αυγούστου 2014 στην περιοχή των «Καλών Νερών» του Δήμου Νοτίου Πηλίου, στα νερά και τις ακτές του Παγασητικού Κόλπου.

Σκοπός της δράσης είναι:

 • Να γνωριστούν Πρόσκοποι απ’ όλη την Ελλάδα και να δημιουργήσουν νέες φιλίες,
 • Να εμπλουτιστεί η δράση των Ενωμοτιών και των Ομάδων με Ναυτοπροσκοπικό Πρόγραμμα
 • Να αποκτήσουν οι Βαθμοφόροι νέες ιδέες και εμπειρίες για την εφαρμογή του προγράμματος

Στη Regatta μπορούν να λάβουν μέρος Πρόσκοποι, ανεξάρτητα αν το Σύστημά τους είναι Ναυτοπροσκοπικό ή όχι, ενώ οι Βαθμοφόροι και τα Μέλη των Προσκοπικών Δικτύων προσκαλούνται να συμμετάσχουν στελεχώνοντας τους Τομείς Υποστήριξης της δράσης.

Οι Πρόσκοποι θα συμμετέχουν ως μέλη Ενωμοτιών οργανωμένες σύμφωνα με το Σύστημα κατ’ Ενωμοτίες (6-9άτομα), που για τις ανάγκες του Προγράμματος στη θάλασσα με τα Ναυτοπροσκοπικά σκάφη θα μετατρέπονται σε «πληρώματα».

Κάθε Ομάδα θ’ αποτελείται από πέντε Ενωμοτίες-«πληρώματα» 9 Προσκόπων και θα έχει έναν  Αρχηγό και τέσσερις Υπαρχηγούς (συνολικά μέχρι πενήντα άτομα). Η Ενωμοτία θα αποτελεί τη βασική μονάδα συγκρότησης της Ομάδας (ή των Ομάδων), που θα συμμετέχει(ουν) από κάθε Περιφερειακή Εφορεία στη Regatta.

Με αποκλειστική ευθύνη της ΠΕ:

 • θα συγκεντρωθούν οι δηλώσεις συμμετοχής, ιατρικές βεβαιώσεις και τα χρήματα των συμμετεχόντων Προσκόπων και Βαθμοφόρων συνοδούς των Ομάδων (ΟΧΙ των Βαθμοφόρων / Μελών ΠΔ για τις υπηρεσίες)
 • θα συγκροτηθούν οι συμμετέχοντες Ενωμοτίες, Ομάδες καθώς και τα επιτελεία αυτών,

όπως αυτά ορίζονται από σχετικές οδηγίες από το ΣΕΠ. Τονίζεται ότι όλες οι Ενωμοτίες θα απαρτίζονται υποχρεωτικά από 9 προσκόπους είτε είναι από το ίδιο Σύστημα είτε όχι. Η ΠΕ θα κάνει τον σχετικό χωρισμό.

Η Περιφέρεια μας με μέριμνα του Εφόρου κλάδου Προσκόπων ήδη οργανώνει τις Ομάδες που θα την εκπροσωπήσουν στη Regatta.

Για την καλύτερη οργάνωση της αποστολής της ΠΕ στη Regatta, έως την Δευτέρα 28 Απριλίου 2014, με αποκλειστική μέριμνα των ΑΣ κάθε Συστήματος, παρακαλείστε να:

 • έχει ολοκληρωθεί η κατάθεση στο τραπεζικό λογαριασμό της ΠΕ προκαταβολή ίση με εβδομήντα Ευρώ (€ 70) κατ’ άτομο (Πρόσκοπο ή Βαθμοφόρο), συγκεντρωτικά ανά Σύστημα (ΟΧΙ το ποσό των Βαθμοφόρων / Μελών ΠΔ για τις υπηρεσίες). Το υπόλοιπο ποσό πρέπει να καταβληθεί το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014.  
 • έχουν παραδοθεί οι:
  • ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥ (έντυπο 1)
  • ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΒΑΘΜΟΦΟΡΟΥ ΣΥΝΟΔΟΥ ΟΜΑΔΑΣ (έντυπο 2)
 • έχουν συμπληρώσει την επισυναπτόμενη φόρμα (ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΝΩΜΟΤΙΩΝ Π.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ 5η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΝΑΥΤΟΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗ REGATTA) με την οποία επεξηγείται πώς οι συμμετέχοντες Πρόσκοποι είναι χωρισμένοι σε Ενωμοτίες κατά την προσκοπική χρονιά, προκειμένου να ληφθεί υπόψη κατά το σχηματισμό των Ενωμοτιών των Ομάδων της Περιφέρειας και να την αποστείλουν στο email proskopoi@gmail.com.

Οι μετακινήσεις προς και από το χώρο της Regattaθα οργανωθούν με μέριμνα της ΠΕ, το κόστος δεν περιλαμβάνεται στην συμμετοχή και θα οριστεί μετά τις 15 Ιουνίου 2014.

Συνιστάται μέρος των εξόδων να καλυφθούν από τις ΕΚΣ των Συστημάτων καθώς και καθολική συμμετοχή των ομάδων της ΠΕ καθώς αποτελεί μία μοναδική ναυτοπροσκοπική εμπειρία.

Παρακαλώ για την αυστηρή τήρηση των προθεσμιών καθώς εκπρόθεσμες δηλώσεις δεν θα γίνουν δεκτές!

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ανακοίνωση 21/2014 του ΣΕΠ ή μπορείτε να επικοινωνήσετε και με τον Έφορο Κλάδου Προσκόπων της ΠΕ Κωνσταντίνο Εφραιμίδη (τηλ. 6945290509, email k.efremidis@hotmail.com).

 

Με Προσκοπικούς χαιρετισμούς

 

Γεώργιος Α. Γρηγόρης

Περιφερειακός Έφορος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *