Αγ. Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 07/18

ΠΡΟΣ: Τους βαθμοφόρους και την Ε.Κ.Σ. του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ν. Ερυθραίας

ΚΟΙΝ: Αρχηγούς Συστημάτων και Εφόρους της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

Θέμα: Ανάδειξη Αρχηγού 1ου Συστήματος Προσκόπων Ν. Ερυθραίας

Αγαπητοί μου,

Κατόπιν παραιτήσεως του Α.Σ. στις 30/07/2018 και τον ισχύοντα κανονισμό διοίκησης (Μέρος 4, Κεφ. 5, § 5.4), ενεργοποιείται η διαδικασία ανάδειξης νέου Αρχηγού Συστήματος στην οποία και σας καλώ να συμμετέχετε ενεργά

Οι βαθμοφόροι του Συστήματος με Εντολή Διοίκησης και 12μηνη τουλάχιστον θητεία και οι Έφοροι της Π.Ε. Ανατ. Αττικής έχουν δικαίωμα να προτείνουν υποψηφίους για τα καθήκοντα του Αρχηγού Συστήματος.

Οι προτεινόμενοι υποψήφιοι θα πρέπει να διέπονται από τα ακόλουθα βασικά προσόντα (κανονισμός διοίκησης Μέρος 4, Κεφ 1, § 1.1 και § 1.2):

  1. Ελληνική ιθαγένεια (προτεινόμενος ξένης υπηκοότητας εφόσον αναδειχθεί, χρειάζεται απόφαση έγκρισης από το Δ.Σ του Σ.Ε.Π.)
  2. Έμπρακτη προσήλωση στις Αρχές, στο Σκοπό και στη μεθοδολογία του Σ.Ε.Π.
  3. Πνευματικές, σωματικές και διοικητικές ικανότητες ανάλογες με την αποστολή τους
  4. Πνεύμα συνεργασίας και ομαδικής εργασίας, σύμφωνα με τους Κανονισμούς του Σ.Ε.Π. και τις οδηγίες της Γενικής Εφορείας και του Δ.Σ./Σ.Ε.Π.
  5. Αποδοχή από την τοπική και ευρύτερη κοινωνία, ανάλογα με το εύρος των καθηκόντων που πρόκειται να αναλάβουν.
  6. Θετική αξιολόγηση του έργου τους σε προηγούμενη θητεία, στα ίδια ή σε άλλα καθήκοντα.

Οι υποψηφιότητες πρέπει να συνοδεύονται από:

  1. την έγγραφη συγκατάθεση και επιθυμία του προτεινόμενου (πρόταση, από δύο τουλάχιστον μέλη) για την κατάθεση της υποψηφιότητας,
  2. Προσκοπικό Βιογραφικό του υποψηφίου,
  3. το Σχέδιο Τριετούς Προγραμματισμού,
  4. το Σχέδιο Ετήσιου Προγράμματος για το πρώτο έτος των καθηκόντων του στο Σύστημα.
  5. Μέχρι την ημερομηνία ανάδειξης, αντίγραφο Ποινικού Μητρώου (Γενικής Χρήσεως) ή υπεύθυνη δήλωση όπως αυτή αναφέρεται στη § 5.1 του κανονισμού Διοίκησης.

Υποψηφιότητες μπορούν να κατατεθούν μέχρι την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018 και ώρα 21:00, στα γραφεία της Περιφερειακής Εφορείας Ανατολικής Αττικής, Σπάρτης 1 στην Αγία Παρασκευή (ιδιοχείρως ή με e-mail: info@peanattikis.org).

Μετά το πέρας της αξιολόγησης και επιλογής των υποψηφιοτήτων, η συνεδρίαση ανάδειξης θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Συστήματος, την Τετάρτη 05/09/2018 και ώρα 20:00, κατά τη διάρκεια της οποίας οι υποψήφιοι θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις θέσεις, τους στόχους και το πρόγραμμά τους.

Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία ανάδειξης έχουν όλοι οι Βαθμοφόροι του Συστήματος με Εντολή Διοίκησης και συνολική θητεία τουλάχιστον δώδεκα (12) μηνών, η οποία να συμπεριλαμβάνει τουλάχιστον έξι (6) μήνες στο συγκεκριμένο Σύστημα, μέσα στο τελευταίο δωδεκάμηνο προ της Συνεδρίασης Ανάδειξης.

Με Προσκοπικούς χαιρετισμούς

Δημήτρης Χαζάπης

Περιφερειακός Έφορος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *