Αθήνα 11/11/2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 46/09

 

ΠΡΟΣ: Κοινότητες Ανιχνευτών

 

ΘΕΜΑ: Διοργάνωση Ανιχνευτικού Εργαστηρίου με θέμα τον Κινηματογράφο

 

Αγαπητοί μου,

O Κλάδος Ανιχνευτών της Περιφέρειάς μας, οργανώνει Ανιχνευτικό Εργαστήριο με θέμα τον Κινηματογράφο το Σάββατο 12/12 και την Κυριακή 13/12/2009 τις ώρες (09.00 –16:00) στο Εντευκτήριο του 2ου Σ.Π Παπάγου (Ζακυνθινού 85, 15669, Παπάγος). Οδηγίες πρόσβασης στην σχετική εγγραφή στο ημερολόγιο.

Το πρόγραμμα του εργαστηρίου περιλαμβάνει το Σάββατο τις ακόλουθες 5 βασικές θεωρητικές ενότητες:

α. Σενάριο – Σκηνοθεσία,
β. Φωτογραφία – Κάμερα,
γ. Post Production (Μοντάζ-Ήχος),
δ. Υποκριτική,
ε. Ιστορία Κινηματογράφου.

Στο τέλος της ημέρας θα γίνει χωρισμός σε ομίλους με αντικείμενο εργασίας «Προετοιμασία σεναρίου 2- 3 σελίδες».

Την Κυριακή, όπου ακολουθεί το πρακτικό μέρος, θα πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα των ταινιών του κάθε ομίλου και αποπεράτωση ταινίας (σκηνοθεσία, γυρίσματα (εικονοληψία), μοντάζ, παρουσίαση (πρεμιέρα!), απονομές).

Για την επιτυχή παρακολούθηση του εργαστηρίου η παρουσία και τις 2 ημέρες είναι υποχρεωτική.

Στο εργαστήρι μπορούν να συμμετάσχουν Ανιχνευτές απ’ όλες τις Κοινότητες της Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής. Η παρακολούθηση του σεμιναρίου θα γίνει μόνο με Προσκοπικό Μαντήλι. Τους Ανιχνευτές θα συνοδεύουν υποχρεωτικά Βαθμοφόροι από τις Κοινότητες τους. Οι συμμετέχοντες θα συμβάλλουν στις δαπάνες του εργαστηρίου με το ποσό των 10 € για τις ανάγκες του εργαστηρίου (Ενοικίαση Εξοπλισμού, καφές, δεκατιανό).

Οι νέοι και οι νέες που επιθυμούν να επιδοθούν στην τέχνη του Κινηματογράφου πρέπει να αγαπούν τη μεγάλη Οθόνη και να διαθέτουν φαντασία και δημιουργικότητα. Οι Δηλώσεις συμμετο-χής θα πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά με ονομαστική λίστα από κάθε Κοινότητα στον Έφορο Κλάδου Ανιχνευτών Μανώλη Άγριο, στο e-mail (magrios@ontelecoms.gr) έως την Δευτέρα 30/11/2009. Λόγω της ζήτησης του εργαστηρίου θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας η οποία θα κλείσει στην συμμετοχή των 30 Ανιχνευτών .

Με προσκοπικούς χαιρετισμούς,

 

Γιώργος Γρηγόρης

Περιφερειακός Έφορος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *