Αθήνα 28η Σεπτεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 36/09

 

ΠΡΟΣ: Κοινότητες Ανιχνευτών

 

ΘΕΜΑ: 3ο Ανιχνευτικό Εργαστήριο Αεροπορίας

 

Αγαπητοί μου,

Η Εφορεία Αεροπροσκόπων της Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής, στα πλαίσια του προσκοπικού του προγράμματος για το 2009-2010, οργανώνει το «3ο Ανιχνευτικό Εργαστήριο Αεροπορίας» σε συνεργασία με την Αερολέσχη Αθηνών, την Αεροπορική βάση Δεκελείας στο Αεροδρόμιο Τατοϊου & το 1ο & 2ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Πεύκης. Το Ανιχνευτικό Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1/11/2009, στις εγκαταστάσεις της Αερολέσχης και του στρατιωτικού αεροδρομίου.

Η Αερολέσχη Αθηνών είναι Αεραθλητικό σωματείο, μέλος της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας. Ιδρύθηκε το 1951 με σκοπό τη συγκέντρωση των φίλων της αεροπορίας, την προώθηση του αεραθλητισμού και γενικά τη διάδοση του αεροπορικού πνεύματος.

Στο Ανιχνευτικό Εργαστήριο θα παρουσιαστούν απ’ τους εκπαιδευτές της Αερολέσχης, θέματα που αφορούν την Ιστορία της Π. Αεροπορίας & της Αερολέσχης, Βασικές αρχές πτήσης, Ονοματολογία & Αναγνώριση Αεροσκαφών, Αρχές Μετεωρολογίας, Μηχανικής κλπ.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα επισκεφτούν το υπόστεγο της Αερολέσχης, την ιδιωτική συλλογή αεροσκαφών Κυριακού και τον Νέο Πύργο Ελέγχου του Αεροδρομίου, όπου θα μάθουν στην πράξη τους Βασικούς Κανόνες της Εναέριας Κυκλοφορίας κλπ. Τέλος, θα πάρουν το «βάπτισμα του αέρα» πετώντας με τα μονοκινητήρια αεροσκάφη της Αερολέσχης.

Στους Ανιχνευτές, θα δοθεί έντυπο υλικό από την Εφορεία Αεροπροσκόπων της Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής, βεβαιώσεις παρακολούθησης του ανιχνευτικού εργαστηρίου, καθώς και Αναμνηστικά διπλώματα από την Αερολέσχη Αθηνών.

Στο εργαστήριο μπορούν να συμμετάσχουν Ανιχνευτές των Κοινοτήτων της Περιφερειακής Εφορείας Αν. Αττικής. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελούν η Υπεύθυνη Δήλωση Γονέα (επισυνάπτεται υπόδειγμα) συνοδευόμενη από ιατρική βεβαίωση. Οι συµµετέχοντες θα συμβάλλουν στις δαπάνες του εργαστηρίου µε το ποσό των 27 € (πτήση εθισμού, έντυπο υλικό, διατροφή).

Η παρακολούθηση του σεμιναρίου θα γίνει με Προσκοπική Στολή. Οι Ανιχνευτές θα συνοδεύονται υποχρεωτικά από Βαθμοφόρους τους. Οι Δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά στην υπεύθυνη της Δράσης, αυστηρά έως τις 18/10/09, καθώς θα πρέπει να υποβληθούν στο ΓΕΑ προκειμένου να εκδοθούν οι σχετικές άδειες εισόδου. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Με προσκοπικούς χαιρετισμούς

 

Γιωργος Γρηγόρης

Περιφερειακος Εφορος

 

Υπεύθυνος Δράσης:

Μπόγδανος Νίκος (Έφορος Αεροπροσκόπων)
bogdanosnik@yahoo.gr
6944781451

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *