Αθήνα 21/11/2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 48/09

 

ΠΡΟΣ: Βαθμοφόρους Ομάδων Προσκόπων Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

ΚΟΙΝ.: Α.Σ. και Τ.Ε. Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

 

ΘΕΜΑ: Προσκοπικό Erasmus

 

Αγαπητοί Βαθμοφόροι,

Έχει ήδη ξεκινήσει μια νέα χρονιά που μας φέρνει μπροστά σε νέους στόχους, με νέες συνθήκες! Γι’ αυτό πρέπει όλοι μας με αισιοδοξία, τόλμη και μεγάλη προσπάθεια να καταφέρουμε να διατηρήσουμε τις ομάδες μας μεγάλες και δυνατές μπροστά στις εξελίξεις και τις δυσκολίες της νέας εποχής που ξεκίνησε φέτος.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα ενημέρωσης και εκπαίδευσης ξεκινάει ένα μεγάλο «παιχνίδι» το οποίο απευθύνεται σε όλους εμάς τους βαθμοφόρους και προσκόπους της Περιφέρειάς μας με σκοπό να δούμε, να μάθουμε άλλα προγράμματα, να βοηθήσουμε και να βοηθηθούμε μέσα από άλλες ομάδες και να ανταλλάξουμε απόψεις και προβληματισμούς μεταξύ μας. Είναι ένα μεγάλο «παιχνίδι» που θα βοηθήσει και εμάς αλλά και τα παιδιά μας να γίνουμε καλύτεροι και δυνατότεροι και να προχωρούμε όλοι μαζί ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟ ΓΙΑ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΑΝΕΒΑΣΜΑΤΑ!

Ο πρώτος στόχος που έχουμε θέσει σαν Περιφέρεια, είναι όλες οι ενωμοτίες να επισκεφθούν τουλάχιστον δύο φορές μέσα στο χρόνο μια ομάδα ενός άλλου συστήματος που δεν γνωρίζουν. Ελπίζουμε αυτός ο στόχος να γίνει πραγματικότητα και να είμαστε οι πρώτοι μπροστά σε μια καινοτομία που μπορεί να κάνει τον γύρω της Ελλάδος και να βοηθήσει όλους τους αδελφούς πρόσκοπους να ζήσουν αυτή τη μαγευτική εμπειρία του «ERASMUS SCOUT». Ο σκοπός του «ERASMUS SCOUT» είναι μια ενωμοτία με έναν βαθμοφόρο από κάθε σύστημα να παρακολουθήσει το πρόγραμμα της συγκέντρωσης μιας άλλης ομάδας. Η Περιφέρεια έχει θέσει σαν στόχο για φέτος τουλάχιστον δύο ενωμοτίες από κάθε ομάδα να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα μιας άλλης ομάδας. Για την υλοποίηση αυτού του μεγάλου «παιχνιδιού» έχει δημιουργηθεί μια συντονιστική ομάδα από την περιφέρεια η οποία έχει ως σκοπό να το συντονίσει και να το παρακολουθεί.

Υπεύθυνοι βαθμοφόροι για το συντονισμό είναι οι:

  • Τόφαλος Μάρκος Υ.Ο.Π. 2ου Συστήματος Α/Π Πεύκης (Τηλ. Επικ. 6984152769 e-mail: markos.tofalos@yahoo.com) και
  • Νέρης Δημήτρης Α.Ο.Π. 1ου Συστήματος Προσκόπων Ψυχικού (Τηλ. Επικ. 6989366260).

Στο κάθε σύστημα θα σταλεί ένας πίνακας με όλα τα συστήματα της περιφέρειας όπου θα μπορούν να δηλώσουν οι ενωμοτίες ποιο σύστημα θέλουν να επισκεφθούν και πότε. Αυτός ο πίνακας θα πρέπει να έχει σταλεί στη συντονιστική ομάδα με e-mail μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2009. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από το Δεκέμβριο εώς τα τέλη Μαϊου. Επίσης θα σταλεί σε κάθε ενωμοτία από μια πρόσκληση για αυτό το μεγάλο παιχνίδι μαζί με αφίσα. Θεωρούμε ότι είναι μια κίνηση που θα μας δώσει νέους ορίζοντες στην έννοια του προσκοπισμού και σας καλούμε όλους να το αγκαλιάσετε όσο πιο θερμά μπορείτε.

 

Με προσκοπικούς χαιρετισμούς,

 

Γιώργος Γρηγόρης

Περιφερειακός Έφορος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *