Αγ. Παρασκευή, 13/4/2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 17/09

ΠΡΟΣ: Κοινότητες Ανιχνευτών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

 

ΘΕΜΑ: «2η Αναρριχητική Συνάντηση Κοινοτήτων»

 

Αγαπητοί µου,

Σε εφαρμογή του Τριετούς Προγράμματος A.I.D.A. 2008-11, ο Κλάδος Ανιχνευτών της Περιφέρειάς μας, οργανώνει τριήμερη εκδρομή για Κοινότητες Ανιχνευτών με θέμα:

«2η Αναρριχητική Συνάντηση Κοινοτήτων» στις 19 – 21/06/09 στο νησί της Τήνου.

Η Δράση έχει ως στόχο την αλληλογνωριμία των ανιχνευτών και των Κοινοτήτων της Περιφέρειάς μας, την πρωτογενή έρευνα στο νησί και την βίωση της έντονης περιπέτειας μέσα από το Ανιχνευτικό παιχνίδι. Πρόκειται για ένα πολυδρώμενο το οποίο θα περιλαμβάνει: Πρωτογενείς Έρευνες με θέματα: την Ιστορία της Παναγίας της Τήνου και τα θαύματα της, Αρχιτεκτονική με έμφαση στους Περιστερώνες και τους Ανεμόμυλους, Ήθη και έθιμα της περιοχής, Γνωριμία με την τέχνη της Γλυπτικής και καλαθοπλεκτικής. Οι δραστηριότητες που θα εμπλουτίσουν την Δράση είναι η Αθλητική Αναρρίχηση σε φυσικό πεδίο, η Ιστιοπλοΐα με σκάφη Ανοικτής θαλάσσης κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί ο γύρος του νησιού καθώς και Πειρατική βραδιά και μπάνιο στην θάλασσα.

Η μετακίνηση όλων των Κοινοτήτων θα πραγματοποιηθεί με το πλοίο της γραμμής. Τα γεύματα των Κοινοτήτων θα καλυφθούν αυτόνομα από κάθε Κοινότητα και όχι από τον κεντρικό σχεδιασμό. Το κόστος συμμετοχής θα οριστεί ακριβώς όταν θα οριστικοποιηθούν οι δραστηριότητες που θα γίνουν κατά την διάρκεια του τριημέρου.

Για την οργάνωση και το σχεδιασμό της δράσης θα πραγματοποιηθεί σύντομα συμβούλιο Κλάδου. Θα αποσταλεί ηλεκτρονικά σε όλες τις Κοινότητες έως τις αρχές Μαΐου Υπόμνημα της Δράσης όπου θα περιλαμβάνει όλες τις σχετικές λεπτομέρειες Διαμονής, Μετακίνησης, Προγράμματος και Ερευνών. Οι αιτήσεις, σωστά συμπληρωμένες, πρέπει να αποσταλλούν ηλεκτρονικά και συγκεντρωτικά για κάθε Κοινότητα έως τις 10/05/09 στον Έφορο του Κλάδου Ανιχνευτών και Αρχηγό Δράσης Μανώλη Άγριο στο e-mail: magrios@ontelecoms.gr (Τηλ: 6977071220)

Συνιστάται σε όλες τις Κοινότητες, καθώς και σε μεμονωμένους Ανιχνευτές και βαθμοφόρους να συμμετέχουν σ’ αυτή τη σημαντική δράση, απ’ όπου θα αποκομίσουν σημαντικές εμπειρίες και θα ενδυναμώσουν το Προσκοπικό Πνεύμα της Περιφέρειάς μας.

Με Προσκοπικούς Χαιρετισμούς

 

Γιώργος Γρηγόρης

Περιφερειακός Έφορος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *