Αγ. Παρασκευή 16/2/2011

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 03/11

 

ΠΡΟΣ: Κοινότητες Ανιχνευτών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

ΚΟΙΝ: Ε. Π. Αττικής

 

ΘΕΜΑ: 11ο Πανόραμα Μεγάλων Ανιχνευτικών Δράσεων Υπαίθρου

 

Αγαπητοί µου,

Η Περιφερειακή Εφορεία Ανατολικής Αττικής σε εφαρμογή του ετήσιου προγράμματός της, οργανώνει το “11ο Πανόραμα Μεγάλων Ανιχνευτικών Δράσεων Υπαίθρου”.

11_panoramaΤο “Πανόραμα” που πραγματοποιείται για 11η φορά, έχει σκοπό να αποτελεί πηγή ιδεών για καλοκαιρινές Μεγάλες Δράσεις Υπαίθρου των Κοινοτήτων, χειμερινές εκδρομές, πρωτότυπα προγράμματα δραστηριοτήτων, έρευνα και προσφορά. Σκοπεύει ακόμη να αξιοποιεί το παιδαγωγικό “εργαλείο” της παρουσίασης και να αναδεικνύει την σπουδαιότητα της Μεγάλης Δράσης Υπαίθρου μέσα στο Ανιχνευτικό Πρόγραμμα ως επιστέγασμα της ετήσιας συνολικής προσπάθειας των Ανιχνευτών. Τέλος, προάγει τις δυνατότητες συνεργασίας των Κοινοτήτων ώστε να μην υπάρξει Κοινότητα που δε θα μπορέσει να πραγματοποιήσει Μεγάλη Δράση.

Στο φετινό επετειακό  πρόγραμμα της εκδήλωσης  θα πραγματοποιηθούν οι απονομές των πτυχίων Δάφνης για τους Ανιχνευτές που συμμετείχαν επιτυχώς στην 12η Εκδρομή Εξερεύνηση Δάφνης που πραγματοποιήθηκε στο όρος Καλλίδρομο, σύμφωνα με την ανακοίνωση 30/2010 και τέλος οι επιβραβεύσεις  των Κοινοτήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής που κατόρθωσαν να υλοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τον ετήσιο στόχο που είχε τεθεί από την Περιφέρεια και αφορούσε την αριθμητική αύξηση της δύναμης κάθε Κοινότητας σύμφωνα με την ανακοίνωση 32/2010.

Στο “Πανόραμα” καλούνται οι Ανιχνευτές που πραγματοποίησαν θερινή  ή χειμερινή Μεγάλη Δράση ή Εκδρομή, να την παρουσιάσουν σε ευρύ κοινό και έτσι να μοιραστούν εμπειρίες, γνώσεις και πληροφορίες με όλους εμάς συμπαραστάτες τους .

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 το Σάββατο 19 Μαρτίου 2010, 10:00- 17:00 16:00-21:00 στην αίθουσα “Μίκης Θεοδωράκης” του Δημαρχείου Χολαργού (Περικλέους 55) (οδηγίες πρόσβασης στην εγγραφή στο ημερολόγιο).

Η παρουσίαση κάθε Κοινότητας, μπορεί να περιλαμβάνει: παρουσίαση διαφανειών (power point) μέσω data projector, κείμενα, μουσικά θέματα και κολάζ με φωτογραφίες και δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10 λεπτά.

Δηλώσεις συμμετοχής από τους ΑΚΑ στον Έφορο Κλάδου Ανιχνευτών Μανώλη Άγριο έως την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στο magrios@ontelecoms.gr.

Το “Πανόραμα” καλούνται να παρακολουθήσουν όλες οι Κοινότητες Ανιχνευτών, οι γονείς των Ανιχνευτών, βαθμοφόροι και πρόσκοποι άλλων τμημάτων και όποιος άλλος επιθυμεί.

 

Με προσκοπικούς χαιρετισμούς

 

Γιώργος Γρηγόρης

Περιφερειακός Έφορος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *