Αγ. Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2015

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 37/15

 

ΠΡΟΣ: Όλους τους βαθμοφόρους, τα μέλη Προσκοπικού Δικτύου, Ε.Κ.Σ. και Ε.Π.Π. της Π. Ε. Αν. Αττ.

 

Θέμα: Συνδρομή Π. Ε. Αν. Αττ. στο νέο προσωρινό Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων

 

Αγαπητοί μου,

Επικοινωνώ μαζί σας με αφορμή την ανακοίνωση του Γενικού μας Εφόρου σχετικά με τη Συμβολή του Σ.Ε.Π. στην προσφυγική κρίση.

Γνωρίζω ότι πολλοί από εσάς ήσασταν ακούραστα παρόντες στο Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου όπου για 46 ημέρες δώσατε τον καλύτερό σας εαυτό προσφέροντας σε όσους έχουν ανάγκη, και σας ευχαριστώ θερμά για αυτό.

Από τις 25 Νοεμβρίου το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου έκλεισε, και το κάλεσμα για προσφορά μεταφέρεται στο νέο προσωρινό Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων, στο γήπεδο TAE KWON DO, δίπλα από τη Μαρίνα του Δέλτα Φαλήρου.

Όπως καταγράφονται, οι ανάγκες είναι για 15 – 20 ενήλικα μέλη και στελέχη σε ημερήσια βάση (5 το πρωί και 10-15 το απόγευμα μέχρι και το βράδυ) για:

  • το συντονισμό των εθελοντών (μελών του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, άλλων εθελοντικών οργανώσεων και μεμονωμένων ατόμων), την κατανομή τους σε εργασίες στο πεδίο (με βάση τις ανάγκες που προκύπτουν ad hoc) και την καταγραφή τους
  • την παροχή υπηρεσιών στο χώρο, όπως διανομή φαγητού, εποπτεία καθαριότητας, διαλογή – ταξινόμηση τροφίμων, ρούχων και φαρμάκων, καθώς και συντονισμό εθελοντών και
  • τη δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία των παιδιών με παιχνίδια και δραστηριότητες , κάθε απόγευμα για 2 ώρες και επιπρόσθετα κάθε Σαββάτο και Κυριακή πρωί για 2 – 3 ώρες.

Το προσωρινό Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στο γήπεδο TAE KWON DO θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2015.

Σας καλώ όλους, βαθμοφόρους, μέλη Δικτύου, Ε.Κ.Σ. και Ε.Π.Π. της Π.Ε. μας, να ανταποκριθούμε, όπως κάνουμε άλλωστε τόσο καιρό, σε αυτό το νέο κάλεσμα. Η ηθική μας υποχρέωση απέναντι στην κοινωνία δεν μας επιτρέπει να μην είμαστε μπροστάρηδες σε αυτή την πρωτοβουλία του Σ.Ε.Π., αλλά μας επιβάλει να αφιερώσουμε έστω και λίγες ώρες από τον χρόνο μας για κάτι τόσο σημαντικό.

Είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθούμε όλοι στην δυναμική της Π.Ε. μας και θα αποδείξουμε εμπράκτως ότι «Πρόσκοπος θα πει […] έσο έτοιμος για πάντα και στο Νόμο σου πιστός!».

Οδηγίες δήλωσης συμμετοχής:

Το κάθε ενήλικο μέλος ή στέλεχος του Σ.Ε.Π., που επιθυμεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του, θα πρέπει να αποστέλλει τη συνημμένη αίτηση συμμετοχής (e-mail: mbena@sep.org.gr ή fax:210 7236561), συμπληρώνοντας τα στοιχεία του, την/τις ημερομηνία/ίες που μπορεί να προσφέρει, καθώς και καταγράφοντας το ενδιαφέρον του στις βάρδιες με το σύμβολο «Χ», σημειώνοντας όλες τις ημερομηνίες και τις βάρδιες που ενδιαφέρεται και μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Ειδικά για τα ενήλικα μέλη ή στελέχη, που λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπορούν να συνδράμουν συμμετέχοντας στο σύνολο μιας βάρδιας, μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους σε τμήμα της βάρδιας Β (18.00 – 22.00), σημειώνοντας στο αντίστοιχο κελί αντί του «Χ» τον αριθμό «1».

Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα συμπλήρωσης ομαδικής αίτησης συμμετοχής (επισυνάπτεται) για 2-5 ενήλικα μέλη ή στελέχη που ανήκουν στο ίδιο κλιμάκιο και επιθυμούν να συμμετάσχουν μαζί. Ακόμη παρέχεται η δυνατότητα στην ομαδική αίτηση να περιληφθούν και φίλοι της Κίνησης, μη μέλη του Σ.Ε.Π., οι οποίοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή. Στην ομαδική αίτηση αναγράφονται τα στοιχεία ενός ενήλικου μέλους ή στελέχους, που θα είναι ο συντονιστής της ομάδος, καθώς και τα ονοματεπώνυμα μόνο των υπολοίπων.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα Τμήματα (Ομάδες Προσκόπων, Κοινότητες Ανιχνευτών και Προσκοπικά Δίκτυα) να εντάξουν στο πρόγραμμά τους την πραγματοποίηση δράσης στο χώρο του Ολυμπιακού Κέντρου Γαλατσίου, μετά από συνεννόηση με το “Γραφείο Σ.Ε.Π. για τη στήριξη των Προσφύγων” (κα Μαρία Μπενά e-mail: mbena@sep.org.gr – τηλ. 210 7244437 & 6936117149).

 

Με Προσκοπικούς χαιρετισμούς

 

Δημήτρης Χαζάπης

Περιφερειακός Έφορος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *