Αγ. Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 26/17

 

ΠΡΟΣ: Αρχηγούς και Υπαρχηγούς Κοινοτήτων Ανιχνευτών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

ΚΟΙΝ: Αρχηγούς Συστημάτων, Εφόρους Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής, Π.Ε. Αθηνών, Π.Ε. Δυτικής Αττικής, Π.Ε. Νότιας Αττικής, Π.Ε. Σαρωνικού

 

Θέμα: Εργαστήρια Κλάδου Ανιχνευτών 11ος/2017

Αγαπητοί μου,

Τα εργαστήρια αποτελούν σημαντικό κομμάτι της ζωής της Κοινότητας παρέχοντας πολύπλευρα παιδαγωγικά οφέλη στους ανιχνευτές. Για αυτό τον λόγο ο κλάδος Ανιχνευτών της Περιφέρειας Ανατ. Αττικής διοργανώνει τα παρακάτω Ανιχνευτικά Εργαστήρια:

 1. Εργαστήριο «Γνωρίζοντας την Αρχιτεκτονική»: Η Αρχιτεκτονική, ως τέχνη και επιστήμη του σχεδιασμού και της κατασκευής του δομημένου περιβάλλοντος, αποτελεί αντικείμενο της καθημερινότητάς μας. Η ζωή μας περιβάλλεται από την αρχιτεκτονική: δημόσιος χώρος, οι πόλεις, τα κτήρια στα οποία κινούμαστε και ζούμε είναι όλα προϊόντα μιας τέχνης τόσο παλιάς όσο και ο άνθρωπος…
  Το πρόγραμμα του εργαστηρίου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

  1. Γνωριμία με την Αρχιτεκτονική
  2. Η εξέλιξη της Αρχιτεκτονικής ανά τους αιώνες
  3. Σύγχρονη ελληνική και ξένη Αρχιτεκτονική
  4. Από τη σύλληψη στην υλοποίηση ενός αρχιτεκτονικού έργου

  Στο πλαίσιο του εργαστηρίου θα γίνουν εισηγήσεις από ειδικούς συνεργάτες και ο κάθε συμμετέχων θα σχεδιάσει και θα κατασκευάσει πρόπλασμα (μακέτα).

  • Ημέρες – Ώρες εργαστηρίου: Σάββατο 11/11/2017, ώρες 10.00 – 18.00
  • Τόπος Διεξαγωγής: στην εταιρεία αρχιτεκτόνων Κ. Κυριακίδης και Συνεργάτες Αρχιτέκτονες Α.Ε. (https://www.kkyriakides.gr), Τομπάζη 24 Χαλάνδρι, ΤΚ 15232
  • Υπεύθυνος εργαστηρίου: Ιωσήφ Δακορώνιας – Μαρίνα
  • Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 16 ανιχνευτές
  • Κόστος εργαστηρίου: 10€
  • Ένδυση: Προσκοπική στολή
 2. Εργαστήριο «Εισαγωγή στον προγραμματισμό»: Ο προγραμματισμός είναι πλέον κομμάτι της καθημερινότητας μας καθότι κρύβεται πίσω από κάθε σελίδα του ίντερνετ, πίσω από κάθε εφαρμογή κινητού ακόμα και πίσω από πολλές ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά.
  Σκοπός του εργαστηρίου είναι να έρθουν σε επαφή οι ανιχνευτές με τις γλώσσες προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, να μάθουν στοιχειώδη πράγματα για τους κώδικες, να κατασκευάσουν οι ίδιοι προγράμματα για Η/Υ και να γνωρίσουν πώς φτιάχνεται μια ιστοσελίδα. Μέσα από το εργαστήριο δίδεται η δυνατότητα σε μη γνώστες να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο του προγραμματισμού και τους δίνει το έναυσμα για περαιτέρω ενασχόληση, αλλά δίνει και την δυνατότητα σε γνώστες του αντικειμένου να εξελίξουν τις γνώσεις τους και τις δυνατότητές τους.

  • Ημέρες – Ώρες εργαστηρίου: Σάββατο 11/11/17 ώρες 11:00 – 19:00
  • Τόπος Διεξαγωγής: MEDNET INTERNATIONAL LTD, Διεύθυνση: Λεωφ. Κηφισίας 95, Μαρούσι 151 25 (κοντά στο δαχτυλίδι της Λεωφόρου Κηφισίας)
  • Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 ανιχνευτές
  • Κόστος εργαστηρίου: 10€
  • Ένδυση: Προσκοπική στολή
 3. Spirit of Rhythm Workshop (ή αλλιώς εργαστήριο «Ρυθμού και Μουσικής»): Η ενασχόληση με ρυθμικές και μουσικές δραστηριότητες συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου, της ομιλίας και της φαντασίας ενώ παράλληλα μπορεί να βελτιώσει το συγχρονισμό και το συντονισμό των κινητικών ικανοτήτων. Τελικά, ενισχύεται μέσω της αλληλεπίδρασης η επικοινωνία με τους γύρω και η αυτοπεποίθηση.
  Το Spirit of Rhythm Workshop είναι μια πολύπλευρη βιωματική εμπειρία για παιδιά και ενήλικες που ξυπνάει την έμφυτη σε όλους αίσθηση του ρυθμού. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία, ανοίγει με μοναδικό τρόπο ο κόσμος της μουσικής και η ευεργετική επίδραση που αυτή έχει στον άνθρωπο.
  Οι ειδικά σχεδιασμένες αλληλεπιδραστικές δραστηριότητες σε συνδυασμό με το body music, το τραγούδι, τον χορό, την χρήση κρουστών και των διασκεδαστικών boomwhackers εμπλέκουν ακόμη και τους πιο διστακτικούς σε μια ομαδική εμπειρία έκφρασης και παρέχουν την αίσθηση της ικανοποίησης μέσα από τη συμμετοχή και το συλλογικό παιχνίδι. Ένα μοναδικό ταξίδι στη μαγεία του ρυθμού και της μουσικής! Το Spirit of Rhythm Workshop διοργανώνεται από τον δάσκαλο μουσικής και performer Μίλτο Πιστώφ.

  • Ημέρες – Ώρες εργαστηρίου: Σάββατο 11/11/17 ώρες 18:00 – 22:00 και Κυριακή 12/11/17 ώρες 10:00 – 14:00
  • Τόπος Διεξαγωγής: Θα ανακοινωθεί αργότερα στους συμμετέχοντες
  • Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 άτομα.
  • Κόστος εργαστηρίου: 10€
  • Ένδυση: Μαντήλι, άνετα ρούχα
 4. Εργαστήριο «Καταδύσεων»: Η υποθαλάσσια ζωή ανέκαθεν εντυπωσίαζε τον άνθρωπο. Τα θαλάσσια και υποθαλάσσια ντοκιμαντέρ μας εντυπωσιάζουν και μας γεμίζουν περιέργεια για αυτόν τον υποβρύχιο κόσμο. Το εργαστήριο αυτό δίνει την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν την κατάδυση. Να εξοικειωθούν με τον εξοπλισμό και να λάβουν τις γνώσεις που απαιτούνται για μια ασφαλή κατάδυση. Ακολούθως θα πάρουν την πρώτη τους υποβρύχια αναπνοή και θα γνωρίσουν την υποθαλάσσια ζωή. Η κατάδυση γίνεται με τη συνοδεία Εκπαιδευτή για οργανωμένη και καθοδηγούμενη κατάδυση όπως ορίζει ο Γαλλικός Νηογνώμων Bureau Veritas EN14467 καθώς και το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας από το οποίο είναι αναγνωρισμένη η Σχολή.
  Το εργαστήριο διοργανώνεται από το καταξιωμένο καταδυτικό κέντρο (με πιστοποιητικό διάκρισης στο Tripadvisor) Amphibious Diving Center- Θεόφιλος Δαμασκηνόπουλος (email: info@amphibious.gr, site: http://www.amphibious.gr).

  • Ημέρες – Ώρες εργαστηρίου: Κυριακή 12/11/17 ώρες 10:00 – 18:00
  • Τόπος Διεξαγωγής: 1ο Λιμανάκι Βουλιαγμένης, Βουλιαγμένη (πρόσβαση με λεωφορείο 122).
  • Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα.
  • Κόστος εργαστηρίου: 20€
  • Ένδυση: Μαντήλι, άνετα ρούχα

Υπεύθυνοι επικοινωνίας για τα εργαστήρια είναι οι:

 • Κιούσης Κώστας (Αναπληρωτής Έφορος Κλάδου Ανιχνευτών ΠΕ Ανατολικής Αττικής, τηλ 69764301140)
 • Ορφανός Αντώνης (Αρχηγός Κοινότητας 1ου Σ. Α/Π Πεύκης, 6976175555)
 • Κουτσογιαννοπούλου Δανάη (Αρχηγός Κοινότητας 1ου ΣΠ Ψυχικού, 6979548555), οι οποίοι είναι στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τα εργαστήρια.

Σημεία προσοχής (παρακαλώ διαβάστε τα προσεκτικά!)

 1. Τα ανιχνευτικά εργαστήρια μπορούν να τα παρακολουθήσουν όλοι οι Ανιχνευτές που έχουν απογραφεί για το έτος 2018. Συμμετοχές για όλα τα εργαστήρια μπορείτε να δηλώσετε συμπληρώνοντας τον πίνακα συμμετοχών (επισυνάπτεται παρακάτω) και στέλνοντάς τον το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 06/11/2017 στο e-mail του Κλάδου Ανιχνευτών της Περιφέρειάς μας anixn@peanattikis.org. Επίσης κάθε παιδί υποχρεούται να φέρει δήλωση υπογεγραμμένη από τον γονέα την ημέρα του εργαστηρίου. Τα απαραίτητα έγγραφα επισυνάπτονται παρακάτω.
  ΕΙΔΙΚΑ όμως στο εργαστήριο των καταδύσεων όμως χρειάζεται αντί της δήλωσης γονέα την ειδική υπεύθυνη δήλωση η οποία θα αποσταλεί στους συμμετέχοντες και πρέπει να δοθεί πρωτότυπη στον εκπαιδευτή την κατάδυσης την ημέρα του εργαστηρίου. Αλλιώς δεν μπορεί να συμμετάσχει ο ανιχνευτής στο εργαστήριο.
 2. Το κόστος συμμετοχής σε κάθε Ανιχνευτικό Εργαστήριο θα είναι 10€ πλην των καταδύσεων που το κόστος ανέρχεται στα 20€. Τα χρήματα θα δοθούν κατά την έναρξη των εργαστηρίων. Το κόστος συμμετοχής θα πληρωθεί κανονικά και για όσες ακυρώσεις γίνουν μετά τις 06/11/2017.
 3. Για να δοθεί η δυνατότητα σε όσο τον δυνατόν περισσότερες κοινότητες να συμμετάσχουν σε όλα τα εργαστήρια, σας γνωστοποιούμε εκ των προτέρων ότι ανεξαρτήτως της σειράς αποστολής αιτήσεων, στα εργαστήρια θα γίνονται δεκτές έως 5 συμμετοχές από κάθε κοινότητα. Επομένως καλό είναι να το λάβουν οι αρχηγοί υπόψιν τους στις αιτήσεις των κοινοτήτων.
 4. Είναι σημαντικό όλοι οι συμμετέχοντες να βρίσκονται ακριβώς την ώρα που αναγράφεται στα αναγραφόμενα μέρη. Η ένδυση αναγράφεται αναλυτικά σε κάθε εργαστήριο. Η συμπεριφορά, η συνέπεια στους χρόνους και η εικόνα των ανιχνευτών αποτελεί εικόνα της κοινότητας και των αρχηγών της, κατά συνέπεια επιθυμούμε να δούμε μόνο υποδειγματικούς ανιχνευτές.
 5. Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση κάποια εργαστήρια είναι μία μέρα κάποια δύο μέρες. Για την λήψη πιστοποιητικού παρακολούθησης ενός εργαστηρίου απαιτείται η συμμετοχή των ανιχνευτών όλες τις ώρες του εργαστηρίου και όχι μέρος αυτών. Ως εκ τούτου παρακαλούνται οι αρχηγοί να επιβεβαιώσουν ότι οι ανιχνευτές μπορούν να παρακολουθήσουν ολόκληρο το εργαστήριο πριν τους δηλώσουν.
 6. Οι αρχηγοί και υπαρχηγοί των κοινοτήτων οφείλουν να ακολουθήσουν σε κάποιο από τα εργαστήρια που θα συμμετάσχουν οι ανιχνευτές τους. Δηλώστε προτιμήσεις των βαθμοφόρων στην ομαδική αίτηση για να ληφθούν υπόψη.
 7. Το εργαστήριο καταδύσεων όπως είναι λογικό υπόκειται σε μετεωρολογικούς περιορισμούς. Επομένως αν επικρατούν εκείνες τις ημέρες άσχημα καιρικά φαινόμενα θα αναβληθεί ή θα ακυρωθεί.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τους υπεύθυνους των εργαστηρίων.

 

Με Προσκοπικούς χαιρετισμούς

Δημήτρης Χαζάπης

Περιφερειακός Έφορος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *