ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Αγ. Παρασκευή: 15 / 02 / 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  04

ΠΡΟΣ: Αρχηγούς και Υπαρχηγούς Κοινοτήτων Ανιχνευτών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

ΚΟΙΝ: Αρχηγούς Συστημάτων & Εφόρους Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής, Κλάδο Ανιχνευτών Γενικής Εφορείας

ΘΕΜΑ: Εργαστήρια Κλάδου Ανιχνευτών

Αγαπητοί μου,

Τα εργαστήρια αποτελούν σημαντικό κομμάτι της ζωής της Κοινότητας παρέχοντας πολύπλευρα παιδαγωγικά οφέλη στους ανιχνευτές. Για αυτό τον λόγο ο κλάδος Ανιχνευτών της Περιφέρειας Ανατ. Αττικής διοργανώνει τα παρακάτω Ανιχνευτικά Εργαστήρια:

1. Εργαστήριο «Σαπωνοποιίας»:

Έχεις σκεφθεί ότι με το λάδι που τηγανίζεις πατάτες μπορείς μετά να δημιουργήσεις κάτι χρήσιμο; Έχεις σκεφθεί ότι το χρησιμοποιημένο λάδι παρόλο που μπορεί να έχει μια οσμή φαγητού μπορεί να μετατραπεί σε κάτι που να έχει ένα πολύ όμορφο άρωμα? Μπορεί να μην είσαι καλός/ή στην χημεία όμως το να φτιάξεις ένα σαπούνι δεν απαιτεί να έχεις πτυχίο χημικού….απλά να μπορείς να καταλάβεις την απλή μέθοδο των τριών στα μαθηματικά και να σου αρέσει να δημιουργείς κάτι με τα χέρια σου!!! Γνώρισε τον μαγικό κόσμο της σαπωνοποιίας σε λίγες μόνο ώρες και απόκτησε την γνώση για μια τέχνη που μπορεί να σου φανεί χρήσιμη στο μέλλον.

 • Ημέρες – Ώρες εργαστηρίου: Κυριακή 13/03/2022, ώρες 10.00 – 18.00
 • Τόπος Διεξαγωγής: Γυμνάσιο Φιλοθέης, Διεύθυνση: Ανδρέα Μεταξά 7, Φιλοθέη 152 37
 • Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 ανιχνευτές
 • Κόστος εργαστηρίου: €15
 • Ένδυση: Προσκοπική στολή

2. Εργαστήριο «Time management»:

“Αρχηγέ δεν προλαβαίνω να φτιάξω το διαιτολόγιο γιατί έχω διάβασμα”

“Κύριε δεν πρόλαβα να τελειώσω την εργασία”

“…συγνώμη που άργησα στο ραντεβού μας”

“Δεν την παλεύω φέτος, έχω τόσα πολλά να κάνω και ο χρόνος δεν με φτάνει. Δεν προλαβαίνω…..”

Πόσες φορές έχεις πει κάτι τέτοιο; Πόσες φορές έχεις αγχωθεί γιατί δεν είσαι συνεπής στις υποχρεώσεις σου; Πόσες φορές θα ήθελες να έχει η ημέρα περισσότερες από 24 ώρες για να μπορείς να κάνεις όλα όσα θα ήθελες; Έχεις τώρα την ευκαιρία μέσα από αυτό το εργαστήριο να βρεις τον τρόπο για να βελτιώσεις την διαχείριση του χρόνου σου.  Έχεις την ευκαιρία να βελτιώσεις τον τρόπο που θέτεις τις προτεραιότητες σου και να νιώθεις λιγότερο άγχος αλλά και ο χρόνος που διαθέτεις να είναι περισσότερο παραγωγικός.

 • Ημέρες – Ώρες εργαστηρίου: Κυριακή 13/03/2022, ώρες 10.00 – 18.00
 • Τόπος Διεξαγωγής: Γυμνάσιο Φιλοθέης, Διεύθυνση: Ανδρέα Μεταξά 7, Φιλοθέη 152 37
 • Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 ανιχνευτές
 • Κόστος εργαστηρίου: €15
 • Ένδυση: Προσκοπική στολή

3. Εργαστήριο «Ζωγραφικής»:

Σου αρέσει να ζωγραφίζεις; Σου αρέσει να αναμιγνύεις υλικά και να ανακαλύπτεις νέες τεχνικές; Η ζωγραφική είναι μια μορφή τέχνης με τόσα πολλά πρόσωπα, όσα και οι καλλιτέχνες που τη δημιουργούν. Είναι μια έκφραση και μια μορφή επικοινωνίας χωρίς λόγια. Είναι η παλαιότερη μορφή τέχνης, αποτυπωμένη μέσα σε παλαιολιθικές σπηλιές. Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα για αυτό το είδος της τέχνης, και δε σε πειράζει να λερώσεις τα χέρια σου, έχεις μια μοναδική ευκαιρία να βάλεις λίγο χρώμα στη ζωή σου! Ας ζωγραφίζουμε λοιπόν!

 • Ημέρες – Ώρες εργαστηρίου: Κυριακή 13/03/2022, ώρες 10.00 – 18.00
 • Τόπος Διεξαγωγής: Γυμνάσιο Φιλοθέης, Διεύθυνση: Ανδρέα Μεταξά 7, Φιλοθέη 152 37
 • Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 ανιχνευτές
 • Κόστος εργαστηρίου: €20
 • Ένδυση: Προσκοπική στολή

4. Εργαστήριο «Χορού»:

«Αν μπορείτε να περπατήσετε, μπορείτε και να χορέψετε». Ο χορός είναι μορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης η οποία γενικά αναφέρεται στην κίνηση του σώματος, συνήθως ρυθμική και σύμφωνη με τη μουσική. Είναι ένας τρόπος επικοινωνίας μέσω του σώματος. Έτσι μπορούν να εκφραστούν διάφορα συναισθήματα. Ποιος χορός θα κάνει εσένα να εκφραστείς περισσότερο; Το Hip Hop; Το Breaking; To Latin; Θα τα δοκιμάσεις και μετά θα βγάλεις το συμπέρασμά σου…

 • Ημέρες – Ώρες εργαστηρίου: Κυριακή 13/03/2022, ώρες 10.00 – 18.00
 • Τόπος Διεξαγωγής: Skillz Academy, Διεύθυνση: Λεωφόρος Μεσογείων 451, Πλατεία Αγίας Παρασκευής
 • Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 ανιχνευτές
 • Κόστος εργαστηρίου: €15
 • Ένδυση: Μαντήλι, άνετα ρούχα

5. Εργαστήριο «Ειδικότητας Αεροπροσκόπων»:

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η επαφή με την επιστήμη της αεροπορίας, την θεωρία πτήσης, την ονοματολογία και αναγνώριση αεροσκαφών. Το εργαστήριο θα περιλαμβάνει flight simulator, επαφή με αλεξίπτωτο πλαγίας και θα «απογειωθεί» κυριολεκτικά με μια πτήση εθισμού με μονοκινητήριο αεροσκάφος (Cessna)!

 • Ημέρες – Ώρες εργαστηρίου: Σάββατο 12/03/2022 ώρες 16:00 – 20:00 και Κυριακή 13/03/2022 ώρες 10:00 – 14:00
 • Τόπος Διεξαγωγής: Λέσχη 3ου ΣΠ Αγίας Παρασκευής, Διεύθυνση: Σπάρτης 1 & Θεμιστοκλέους, Αγία Παρασκευή και Αεροδρόμιο Τατοϊου (Αερολέσχη Δεκελείας), συνάντηση μπροστά από την Πύλη Α’.
 • Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 ανιχνευτές
 • Κόστος εργαστηρίου: €25
 • Ένδυση: Προσκοπική στολή

Υπεύθυνοι επικοινωνίας, οι οποίοι είναι στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τα εργαστήρια, είναι οι:

 • Ειδικότητας Αεροπροσκόπων – Σοφία Μπάρα (Αναπληρωτής Έφορος Κλάδου Ανιχνευτών ΠΕ Ανατολικής Αττικής, τηλ. 6978090638)
 • Χορού – Χριστίνα Δάφνη (Αρχηγός Κοινότητας 1ου ΣΠ Φιλοθέης, τηλ. 6951944155)
 • Ζωγραφικής – Λήδα Μεταξά (Αρχηγός Κοινότητας 2ου ΣΠ Παπάγου, τηλ. 6971804325)
 • Time management – Γεωργία Χαρανά (Υπαρχηγός Κοινότητας 1ου ΣΠ Παιανίας, τηλ. 6949402922)
 • Σαπωνοποιίας – Μιρέλλα Πολίδου (Αρχηγός Συστήματος 1ου ΣΠ Σαρωνικού, τηλ. 6974115115)
 • Σοφία Δαγαλάκη (Έφορος Κλάδου Ανιχνευτών ΠΕ Ανατολικής Αττικής, τηλ. 6976170440)

Σημεία προσοχής (παρακαλώ διαβάστε τα προσεκτικά!)

 1. Τα ανιχνευτικά εργαστήρια μπορούν να τα παρακολουθήσουν όλοι οι Ανιχνευτές που έχουν απογραφεί για το έτος 2021-2022. Συμμετοχές για όλα τα εργαστήρια δηλώνει ο κάθε ανιχνευτής ξεχωριστά συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα από 17/02/2022 στις 14.00 μέχρι την Δευτέρα 01/03/2022. Θα τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας κατά τη συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής.
 2. Ειδικά στο εργαστήριο της ειδικότητας αεροπροσκόπων χρειάζεται ειδική υπεύθυνη δήλωσηη οποία θα αποσταλεί στους συμμετέχοντες και πρέπει να δοθεί πρωτότυπη στον υπεύθυνο του εργαστηρίου την ημέρα του εργαστηρίου, αλλιώς δεν μπορεί να συμμετάσχει ο ανιχνευτής στο εργαστήριο.
 3. Το κόστος συμμετοχής σε κάθε Ανιχνευτικό Εργαστήριο αναγράφεται στις πληροφορίες παραπάνω. Τα χρήματα θα δοθούν κατά την έναρξη των εργαστηρίων. Το κόστος συμμετοχής θα πληρωθεί κανονικά και για όσες ακυρώσεις γίνουν μετά τις 06/03/2022. Στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η τροφοδοσία των συμμετεχόντων μόνο για τα ημερήσια εργαστήρια.
 4. Για τη συμμετοχή των ανήλικων μελών μας, εμβολιασμένων και μη, στα ανιχνευτικά εργαστήρια απαιτείται να έχουν υποβληθεί σε αυτοδιαγνωστική δοκιμασία ελέγχου (self-test) για COVID-19, εντός 24 ωρών από την έναρξη της δράσης, με αρνητικό αποτέλεσμα. Για τα ενήλικα μέλη απαιτείται να έχουν υποβληθεί σε εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο (rapid test) εντός 24 ωρών ή σε αυτοδιαγνωστική δοκιμασία ελέγχου (self-test) την ημέρα της δράσης με αρνητικό αποτέλεσμα. Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος πρέπει να εκδοθεί η σχετική βεβαίωση από το gov.gr. Χειρόγραφες βεβαιώσεις που δε διαθέτουν τον μοναδικό κωδικό αναγνώρισης δεν θα γίνονται δεκτές.
 5. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φοράνε μάσκα FFP2 ή ΚΝ95.
 6. Είναι σημαντικό όλοι οι συμμετέχοντες να βρίσκονται 10 λεπτά νωρίτερα από την ώρα που αναγράφεται στα σημεία συνάντησης. Η ένδυση αναγράφεται αναλυτικά σε κάθε εργαστήριο. Η συμπεριφορά, η συνέπεια στους χρόνους και η εικόνα των ανιχνευτών αποτελεί εικόνα της κοινότητας και των αρχηγών της, κατά συνέπεια επιθυμούμε να δούμε μόνο υποδειγματικούς ανιχνευτές.
 7. Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση κάποια εργαστήρια είναι μία μέρα και κάποια δύο μέρες. Για την λήψη πιστοποιητικού παρακολούθησης ενός εργαστηρίου απαιτείται η συμμετοχή των ανιχνευτών όλες τις ώρες του εργαστηρίου και όχι μέρος αυτών. Ως εκ τούτου παρακαλούνται οι αρχηγοί να επιβεβαιώσουν ότι οι ανιχνευτές μπορούν να παρακολουθήσουν ολόκληρο το εργαστήριο πριν τους δηλώσουν.
 8. Οι αρχηγοί και υπαρχηγοί των κοινοτήτων οφείλουν να ακολουθήσουν σε κάποιο από τα εργαστήρια που θα συμμετάσχουν οι ανιχνευτές τους. Το κόστος για τους βαθμοφόρους είναι 5 ευρώ, που καλύπτει την τροφοδοσία τους, εκτός του Αεροπροσκοπικού εργαστηρίου που υπάρχει 25 € κόστος σε περίπτωση που επιθυμεί ο βαθμοφόρος να πετάξει με Cessna. Για την καλύτερη διοργάνωση των εργαστηρίων, οι βαθμοφόροι οφείλουν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση.
 9. Το εργαστήριο ειδικότητας αεροπροσκόπων όπως είναι λογικό υπόκειται σε μετεωρολογικούς περιορισμούς. Επομένως αν επικρατούν εκείνες τις ημέρες άσχημα καιρικά φαινόμενα θα αναβληθεί ή θα ακυρωθεί.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τους υπεύθυνους των εργαστηρίων.

Με Προσκοπικούς χαιρετισμούς

Κλήμης Τοσουνίδης

Περιφερειακός Έφορος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *