ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Αγ. Παρασκευή: 06 / 04 / 2022

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  06

 

ΠΡΟΣ: Αρχηγούς και Υπαρχηγούς Ομάδων Προσκόπων Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

ΚΟΙΝ: Αρχηγούς Συστημάτων & Εφόρους Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής, Κλάδο Προσκόπων Γενικής Εφορείας

ΘΕΜΑ: Εκδρομή – Εξερεύνηση Χρυσού Βέλους, 5ος 2022

 

Αγαπητοί μου,

 

Ο κλάδος Προσκόπων της Π.Ε. Ανατ. Αττικής, στο πλαίσιο εφαρμογής του προσκοπικού προγράμματος, διοργανώνει για τις Ομάδες της  Π.Ε. Εξερεύνηση Χρυσού Βέλους.  

 

Η εκδρομή θα λάβει χώρα στις 7-8 Μαΐου 2022 στην Πάρνηθα. Το κόστος της εκδρομής ανέρχεται στο ποσό των 20,00 ευρώ ανά Πρόσκοπο και περιλαμβάνει τα αναμνηστικά και την τροφοδοσία της εκδρομής.  Το κόστος συμμετοχής των βαθμοφόρων ανέρχεται στο ποσό των 15,00 ευρώ ανά άτομο.  Προτείνεται το κόστος συμμετοχής να καλυφθεί από τις Ε.Κ.Σ. των Συστημάτων.  Αρχηγός της Εξερεύνησης Χρυσού Βέλους αναλαμβάνει ο Έφορος Κλάδου Προσκόπων της Π.Ε. Αν. Αττικής, Αντώνης Χρυσοστόμου.

 

Σκοπός της Εξερεύνησης Χρυσού Βέλους είναι να αποδείξουν οι Πρόσκοποι που θα συμμετάσχουν ότι διαθέτουν οργανωτικό πνεύμα, ικανότητα προγραμματισμού και συνεργασίας ως μέλη τριμελούς ή τετραμελούς εξερευνητικής ομάδας, χρησιμοποιώντας αποτελεσματικά τις προσκοπικές γνώσεις και ικανότητες.

Σύμφωνα με τις προσαρμογές στην Πρόοδο Προσκόπου λόγω των συνθηκών της πανδημίας, στην  εκδρομή μπορούν να λάβουν μέρος όσοι Πρόσκοποι:

  • έχουν συμμετάσχει σε 5 δράσεις της Ομάδας ή της Ενωμοτίας τους που πραγματοποιήθηκαν είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά, οποιουδήποτε τομέα, επιπλέον των δράσεων που υπολογίζονται για το Αργυρό Βέλος.
  • έχουν συμμετάσχει τουλάχιστον σε 1 διήμερη ή πολυήμερη εκδρομή με διανυκτέρευση σε αντίσκηνο ή κατασκήνωση, επιπλέον των δράσεων υπαίθρου που υπολογίζονται για το Αργυρό Βέλος.
  • Τους έχουν απονεμηθεί τουλάχιστον 3 «Ερασιτεχνικές Ασχολίες» (συνολικά).
  • Έχουν οργανώσει 1 παιχνίδι είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά για την Ομάδα ή για την Ενωμοτία τους.
  • Γνωρίζουν και χρησιμοποιούν τις προσκοπικές γνώσεις που αναφέρονται ως προϋποθέσεις για την απονομή του Χρυσού Βέλους στον Κανονισμό του Κλάδου Προσκόπων

Η αίτηση συμμετοχής και το μητρώο της Προσκοπικής προόδου του υποψήφιου Προσκόπου πρέπει να σταλούν ηλεκτρονικά στο e-mail του Κλάδου Προσκόπων scouts.aat@sep.org.gr μέχρι και την Πέμπτη 14 Απριλίου, μαζί με το ποσό συμμετοχής. Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από την οργανωτική επιτροπή της εκδρομής και οι Πρόσκοποι που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια συμμετοχής θα ειδοποιηθούν έγκαιρα.  Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με ελάχιστο αριθμό συμμετεχόντων τα 9 άτομα και μέγιστο τα 30. Αφού συγκεντρωθούν οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνει ο καταρτισμός των εξερευνητικών ομάδων.

 

Στις 20 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση για την έναρξη της διαδικασίας και την προετοιμασία των εξερευνητικών ομάδων (απαραίτητη η συμμετοχή των υποψήφιων Προσκόπων).

Η Επιτροπή Αξιολόγησης αποτελείται από:

  1. Τον Έφορο Κλάδου Προσκόπων Π.Ε., Αντώνη Χρυσοστόμου
  2. Την Αν. Έφορο Κλάδου Προσκόπων Π.Ε., Δήμητρα Κτενιαδάκη
  3. Την Αν. Έφορο Κλάδου Προσκόπων Π.Ε., Βάνα Ανδρέου
  4. Καθώς και από Αρχηγούς Ομάδων της Π.Ε. που θα οριστούν στη συνέχεια.

Πρόεδρος της  Επιτροπής Αξιολόγησης αναλαμβάνει ο Έφορος Κλάδου Προσκόπων της Π.Ε. Αντώνης Χρυσοστόμου.  Τη διοργάνωση και την αξιολόγηση της δράσης έχει η Π.Ε. Ανατολικής Αττικής με την συνεργασία Βαθμοφόρων των Ομάδων των οποίων οι Πρόσκοποι μετέχουν.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον  Έφορο Κλάδου Προσκόπων της Π.Ε., Χρυσοστόμου Αντώνη στο τηλ. 6988980193.

 

Με Προσκοπικούς χαιρετισμούς,

 

Κλήμης Τοσουνίδης

Περιφερειακός Έφορος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *