ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Αγ. Παρασκευή: 14 / 11 / 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  30

ΠΡΟΣ: Αρχηγούς και Υπαρχηγούς Κοινοτήτων Ανιχνευτών της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

ΚΟΙΝ: Αρχηγούς Συστημάτων & Εφόρους Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής

Κλάδο Ανιχνευτών Γενικής Εφορείας

ΘΕΜΑ: Εργαστήρια Κλάδου Ανιχνευτών

Αγαπητοί μου,

Τα εργαστήρια αποτελούν σημαντικό κομμάτι της ζωής της Κοινότητας παρέχοντας πολύπλευρα παιδαγωγικά οφέλη στους ανιχνευτές. Για αυτό τον λόγο ο κλάδος Ανιχνευτών της Περιφέρειας Ανατ. Αττικής διοργανώνει τα παρακάτω Ανιχνευτικά Εργαστήρια:

 1. Εργαστήριο «Α’ Βοηθειών»:

Ο πρόσκοπος βοηθάει κάθε άνθρωπο και σε κάθε περίσταση. Οι Α’ Βοήθειες είναι μία βασική κατηγορία γνώσεων που πρέπει να κατέχει. Μέσα σε αυτές είναι η τεχνική ΚΑΡΠΑ, η αντιμετώπιση εγκαυμάτων, πληγών, σπασιμάτων και ελαφρών ασθενειών. Να γνωρίζει πώς να κρατήσει ασφαλή έναν ασθενή έως ότου έρθει η κύρια παροχή βοήθειας στο σημείο. Αν όλα τα παραπάνω σε ενδιαφέρουν, τότε το εργαστήριο Α’ Βοηθειών είναι κομμένο και ραμμένο για σένα.

 • Ημέρες Ώρες εργαστηρίου: Κυριακή 04/12/2022, ώρες 10:00 – 18.00
 • Τόπος Διεξαγωγής: 1ΝΠ Διονύσου, Λ. Διονύσου 130 – Διόνυσος

(Πίσω από το γήπεδο τένις)

 • Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 ανιχνευτές
 • Κόστος εργαστηρίου: €5
 • Ένδυση: Προσκοπική στολή
 1. Εργαστήριο «Θεάτρου»:

 

Είσαι καλός στα σκετς αλλά θέλεις το κάτι παραπάνω; Είναι οι «προσκοπικές πυρές» το αγαπημένο σου μέρος του προγράμματος μιας εκδρομής; Έχεις μεταμφιεστεί από πειρατής μέχρι αρκούδα ή από δέντρο μέχρι φρούτο;  Ήρθε η ώρα να βάλεις σε μία σειρά τις υποκριτικές σου γνώσεις και να ξεδιπλώσεις τις ικανότητές σου.  Να κατανοήσεις την γέννηση του θεάτρου από την αρχαία Αθήνα και την εξέλιξή του μέχρι σήμερα.

 • Ημέρες Ώρες εργαστηρίου: Κυριακή 04/12/2022, ώρες 10:00 – 18.00
 • Τόπος Διεξαγωγής: Κορωπί (θα ενημερωθείτε σύντομα για την ακριβή τοποθεσία)
 • Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 ανιχνευτές
 • Κόστος εργαστηρίου: €5
 • Ένδυση: Προσκοπική στολή + τα αγαπημένα σου αξεσουάρ

  

 1. Εργαστήριο «Video Game Development»:

Αμέτρητα παιχνίδια υπολογιστή κυκλοφορούν στην αγορά. Όλοι έχουμε το αγαπημένο μας, τερματίζουμε την μία πίστα μετά την άλλη και στεφόμαστε νικητές! Δεν είναι και τόσο δύσκολο να φτιάξεις το δικό σου… Το είχες σκεφτεί ποτέ;  Και όμως!  Δεν είπαμε να φτιάξεις κώδικα από την αρχή, αλλά μια ιδέα που έχεις για παιχνίδι μπορεί να υλοποιηθεί!

 • Ημέρες Ώρες εργαστηρίου: Κυριακή 04/12/2022, ώρες 10:00 – 18.00
 • Τόπος Διεξαγωγής: Θα ανακοινωθεί σύντομα
 • Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 30 ανιχνευτές
 • Κόστος εργαστηρίου: €5
 • Ένδυση: Προσκοπική στολή
 1. Εργαστήριο «Ζαχαροπλαστικής»:

 

Η τέχνη των γλυκών! Δεξιοτεχνία και ποιότητα απαραίτητη. Οι συγκεκριμένες δόσεις και τα συστατικά είναι αυτά που διαμορφώνουν την ιδιαιτερότητά της.  Λίγο γάλα παραπάνω και το γλυκό δεν θα σφίξει ποτέ.  Περισσότερο αλεύρι και το κέικ σου θα γίνει ψωμί!  Αν είσαι master της αλμυρής κουζίνας και θες να γίνεις και της γλυκιάς, τότε αυτό το εργαστήριο σου ταιριάζει απόλυτα.  Αν είσαι ο ανιχνευτής/τρια που δεν μαγειρεύει ποτέ στις εκδρομές γιατί δεν το έχεις…  Ευκαιρία να ξεκινήσεις, και μάλιστα από τα δύσκολα!

 • Ημέρες Ώρες εργαστηρίου: Σάββατο 03/12/2022, ώρες 10:00 – 18.00
 • Τόπος Διεξαγωγής: Λ. Γέρακα 76 – Γέρακας
 • Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 ανιχνευτές
 • Κόστος εργαστηρίου: €5
 • Ένδυση: Προσκοπική στολή
 1. Εργαστήριο «Ειδικότητας Αεροπροσκόπων»:

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η επαφή με την επιστήμη της αεροπορίας, την θεωρία πτήσης, την ονοματολογία και αναγνώριση αεροσκαφών. Το εργαστήριο θα περιλαμβάνει flight simulator, επαφή με αλεξίπτωτο πλαγιάς και θα «απογειωθεί» κυριολεκτικά με μια πτήση εθισμού με μονοκινητήριο αεροσκάφος (Cessna)!

 • Ημέρες Ώρες εργαστηρίου: Σάββατο 03/12/2022 ώρες 16:00 – 20:00 και

Κυριακή 04/12/2022 ώρες 10:00 – 14:00

 • Τόπος Διεξαγωγής: Εστία 3Π Αγίας Παρασκευής (Σπάρτης 1 & Θεμιστοκλέους)

και Αεροδρόμιο Τατοϊου (Αερολέσχη Δεκελείας), συνάντηση μπροστά από την Πύλη Α’.

 • Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 ανιχνευτές
 • Κόστος εργαστηρίου: €25
 • Ένδυση: Προσκοπική στολή

Υπεύθυνοι επικοινωνίας, οι οποίοι είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τα εργαστήρια, είναι οι:

 • Ειδικότητας Αεροπροσκόπων – Σοφία Μπάρα (Αναπληρωτής Έφορος Κλάδου Ανιχνευτών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, τηλ. 6978090638)
 • Ζαχαροπλαστικής – Έλσα Παπαγιάννη (Αρχηγός Κοινότητας στο 1Π Φιλοθέης, τηλ.6973752660)
 • Θεάτρου – Ιωάννα Ελευθερίου (Αρχηγός Κοινότητας στο 2Π Κορωπίου, τηλ. 6981886362)
 • Video Game Development – Άννα Κανέτη (Υπαρχηγός στο 2ΝΠ Χολαργού, τηλ. 6947444832)
 • Πρώτες βοήθειες – Άννα Κανέτη (Υπαρχηγός στο 2ΝΠ Χολαργού, τηλ. 6947444832)
 • Σοφία Δαγαλάκη (Έφορος Κλάδου Ανιχνευτών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, τηλ. 6976170440)

Σημεία προσοχής (παρακαλώ διαβάστε τα προσεκτικά!)

 

 1. Τα ανιχνευτικά εργαστήρια μπορούν να τα παρακολουθήσουν όλοι οι Ανιχνευτές που έχουν απογραφεί για το έτος 2022 – 2023. Συμμετοχές για όλα τα εργαστήρια δηλώνει ο κάθε ανιχνευτής ξεχωριστά συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα από Τρίτη 15/11/2022 στις 15:00 μέχρι την Παρασκευή 25/11/2022 στις 23:59.  Θα τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας κατά τη συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής.
 1. Ειδικά στο εργαστήριο της ειδικότητας αεροπροσκόπων χρειάζεται ειδική υπεύθυνη δήλωση η οποία θα αποσταλεί στους συμμετέχοντες και πρέπει να δοθεί πρωτότυπη στον υπεύθυνο του εργαστηρίου την ημέρα του εργαστηρίου, αλλιώς δεν μπορεί να συμμετάσχει ο ανιχνευτής στο εργαστήριο. Επίσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, από τις περσινές δηλώσεις, που λόγω καιρού το εργαστήριο ακυρώθηκε. Το εργαστήριο ειδικότητας αεροπροσκόπων όπως είναι λογικό υπόκειται σε μετεωρολογικούς περιορισμούς. Επομένως αν επικρατούν εκείνες τις ημέρες άσχημα καιρικά φαινόμενα θα αναβληθεί ή θα ακυρωθεί.
 1. Το κόστος συμμετοχής σε κάθε Ανιχνευτικό Εργαστήριο αναγράφεται στις πληροφορίες παραπάνω. Τα χρήματα θα δοθούν κατά την έναρξη των εργαστηρίων. Το κόστος συμμετοχής θα πληρωθεί κανονικά και για όσες ακυρώσεις γίνουν μετά τις 25/11/2022.
 1. Για τη συμμετοχή των ανήλικων μελών μας, εμβολιασμένων και μη, στα ανιχνευτικά εργαστήρια, θα πρέπει να μην έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα τρεις πλήρεις ημέρες από την ημέρα διεξαγωγής του εργαστηρίου. Οι ενήλικοι συμμετέχοντες που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, απαιτείται να έχουν υποβληθεί σε εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο για COVID-19 (PCR ή rapid test) μέσα στην εβδομάδα στα πλαίσια της εργασίας τους ή σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο για COVID-19 (self test), εντός 24 ωρών από την έναρξη της δράσης και ιδανικά λίγο πριν την αναχώρηση, με αρνητικό αποτέλεσμα.
 1. Είναι σημαντικό όλοι οι συμμετέχοντες να βρίσκονται 10 λεπτά νωρίτερα από την ώρα που αναγράφεται στα σημεία συνάντησης. Η ένδυση αναγράφεται αναλυτικά σε κάθε εργαστήριο.  Η συμπεριφορά, η συνέπεια στους χρόνους και η εικόνα των ανιχνευτών αποτελεί εικόνα της κοινότητας και των αρχηγών της, κατά συνέπεια επιθυμούμε να δούμε μόνο υποδειγματικούς ανιχνευτές.
 1. Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση κάποια εργαστήρια είναι μία μέρα και κάποια δύο μέρες. Για την λήψη πιστοποιητικού παρακολούθησης ενός εργαστηρίου απαιτείται η συμμετοχή των ανιχνευτών όλες τις ώρες του εργαστηρίου και όχι μέρος αυτών. Ως εκ τούτου παρακαλούνται οι αρχηγοί να επιβεβαιώσουν ότι οι ανιχνευτές μπορούν να παρακολουθήσουν ολόκληρο το εργαστήριο πριν τους δηλώσουν.
 1. Οι αρχηγοί και υπαρχηγοί των κοινοτήτων οφείλουν να ακολουθήσουν σε κάποιο από τα εργαστήρια που θα συμμετάσχουν οι ανιχνευτές τους. Για την καλύτερη διοργάνωση των εργαστηρίων, οι βαθμοφόροι οφείλουν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τους υπεύθυνους των εργαστηρίων.

Με Προσκοπικούς Χαιρετισμούς

Κλήμης Τοσουνίδης

Περιφερειακός Έφορος Ανατ. Αττικής

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *