Αθήνα  24/5/2008

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 11/08

     

ΠΡΟΣ :  Τοπικούς Εφόρους, Αρχηγούς Συστημάτων και Αρχηγούς Τμημάτων

Αγαπητοί μου

Η κατασκηνωτική περίοδος πλησιάζει ολοταχώς και τα τμήματα θα πρέπει ήδη να είναι στην τελική φάση της οργάνωσης των κατασκηνώσεών τους και των Μεγάλων Δράσεων Υπαίθρου. Η Π.Ε. Ανατολικής Αττικής προσπαθεί να συμβάλλει στην όσο το δυνατό καλύτερη προετοιμασία εποικοδομητικών και ασφαλών καλοκαιρινών δράσεων από τα τμήματα και είναι οφείλει να διασφαλίζει την τήρηση των τυπικών και ουσιαστικών προϋποθέσεων που αναφέρονται στους σχετικούς κανονισμούς και εγκυκλίους του ΣΕΠ.

Για να αποδώσουν οι προσπάθειές σας τα μέγιστα προσέξτε και τα παρακάτω:

Ø       Ενημερώστε άμεσα για τον τόπο και τις ημερομηνίες της κατασκήνωσής σας, στέλνοντας μήνυμα στον Αναπληρωτή Π.Ε. κ. Δημήτρη Μανίκη (dmanikis@hol.gr), ώστε να βοηθήσουμε στο συντονισμό τμημάτων που πάνε στον ίδιο τόπο σε διαδοχικές ημερομηνίες, ή όπου αλλού απαιτηθεί.

Ø       Ολοκληρώστε τις απογραφές σας, γιατί είναι απαράβατη προϋπόθεση να είναι απογεγραμμένα όλα τα μέλη του τμήματος για να δοθεί άδεια για κατασκήνωση.

Ø       Βεβαιωθείτε ότι όλοι οι βαθμοφόροι έχουν Εντολή Διοίκησης και ζητείστε άμεσα την έκδοσή της για όποιον έχει λήξει.

Ø       Ολοκληρώστε την επεξεργασία του προγράμματος, του διαιτολογίου, του προϋπολογισμού και όλων των άλλων στοιχείων του φακέλου, εφαρμόζοντας όλα όσα έχετε μάθει στις σχετικές σχολές, ώστε να οργανώσετε δράσεις παιδαγωγικά χρήσιμες, συναρπαστικές, αξέχαστες και ασφαλείς.

Ø       Καταθέστε έγκαιρα τους φακέλους στους Α.Σ. και στη συνέχεια στους Τ.Ε. και συνεργαστείτε μαζί τους για να γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις, όπου χρειάζεται.

Ø       Μπορείτε να φέρνετε τους φακέλους των κατασκηνώσεών σας στα γραφεία της Περιφέρειας κάθε Πέμπτη, 20.30-22.30. Καλό θα είναι να έχει προηγηθεί επικοινωνία με τον αντίστοιχο Έφορο Κλάδου. Υπολογίστε ότι η ημερομηνία έναρξης της κατασκήνωσης θα είναι τουλάχιστον 15 μέρες μετά την ημερομηνία κατάθεσης του φακέλου στην Περιφέρεια. Μέσα σ’ αυτό το διάστημα θα είναι δυνατό να ελεγχθεί ο φάκελος, να συζητηθούν τα στοιχεία του και να γίνουν όποιες διορθωτικές ενέργειες απαιτούνται.

Αγαπητοί συνεργάτες,

Είμαι σίγουρος ότι με την αξιέπαινη προσπάθεια που καταβάλλετε και με την αμέριστη συνεργασία σας οι φετινές κατασκηνώσεις των τμημάτων της Ανατολικής Αττικής θα είναι περισσότερες και καλύτερες από κάθε άλλη χρονιά.

 

Με προσκοπικούς χαιρετισμούς

 

 

Άγγελος Καραμάνης

Περιφερειακός Έφορος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *