Αθήνα, 18 Ιανουαρίου 2009 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 05/09

     

ΠΡΟΣ:  Βαθμοφόρους Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

ΚΟΙΝ.:  Ε. Π. Αττικής

 

ΘΕΜΑ: Αναδάσωση Κοκκιναρά- Συμμετοχή Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

 

 

Αγαπητοί µου,

 

Ανταποκρινόμενοι  στον καταιγισμό των ερωτημάτων σας σχετικά με τη συμμετοχή της Περιφέρειάς μας  στην μεγάλη δενδροφύτευση της 25-1-2009  στις 10:00, σας κάνουμε γνωστά τα παρακάτω:


Η δενδροφύτευση είναι μια πρωτοβουλία του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) με χορηγό επικοινωνίας τον ΣΚΑΙ. Έχει  δε την υποστήριξη  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Δ/νσης Αναδασώσεων στο επιστημονικό κομμάτι και την διάθεση των φυτών. Εκτιμάται ότι θα φυτευθούν περί τα 30-40.000 δένδρα για τα  οποία έχει  γίνει πρόβλεψη για το πότισμα και τη λίπανση τους για τα επόμενα δύο έτη.


Η εκδήλωση θα γίνει στο δάσος  του Κοκκιναρά το οποίο έχει καεί  δύο φόρες κατά το παρελθόν και η δυνατότητα φυσικής αναγέννησής του είναι περιορισμένη. 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗΣ

 

Στα πλαίσια συνεργασίας μας με τον ΣΠΑΠ έχουμε αναλάβει την διάθεση και το στήσιμο των σκηνών που θα χρησιμοποιηθούν στους Σταθμούς  Ελέγχου Κυκλοφορίας (ΣΤΕΚ) και τα Κέντρα Ελέγχου. Αυτό θα γίνει  το Σάββατο 24-1-2009 από ώρα 14:00-16:30. Ηδη πολλοί βαθμοφόροι μας έχουν δηλώσει συμμετοχή  και επειδή θεωρούμε υπερβολικό να συγκεντρωθούμε 50-60 άτομα για να στήσουμε 4-5 σκηνές, όσοι  περισσεύουν θα συνδράμουν το προσωπικό και τους εθελοντές του ΣΠΑΠ  στην προετοιμασία της δράσης.

 

 

 

 

ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 

Στην δράση προβλέπεται κοσμοσυρροή (υπολογίζεται ότι θα συμμετάσχουν 3-5.000 άτομα), για αυτό η προσοχή όλων μας θα πρέπει να είναι αυξημένη για να αποφευχθούν οποιαδήποτε προβλήματα. Σε περίπτωση προβλήματος, στα  δύο ΣΤΕΚ και τα τρία Κέντρα Ελέγχου θα υπάρχουν βαθμοφόροι της  Περιφέρειας και στελέχη  του ΣΠΑΠ που θα συνδράμουν στην επίλυσή του. Στα ίδια σημεία θα βρίσκονται ασθενοφόρα και μέλη του Ερυθρού Σταυρού.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ 


Οι διοργανωτές της εκδήλωσης θα  έχουν φροντίσει να  προσφερθούν νερά και σάντουιτς στους συμμετέχοντες. Επίσης  θα υπάρχει μεγάλος αριθμός σκαπτικών. Όλα τα  παραπάνω θα βρίσκονται στο χώρο φύτευσης που θα  οδηγηθείτε.  Καλό θα ήταν να υπάρχει ανά 3-4 άτομα ένα πτυοσκάπανο (σ.σ. οι λάκκοι φύτευσης  θα είναι ήδη σκαμμένοι). Θεωρείται δεδομένο ότι κάθε κλιμάκιο θα πρέπει να έχει μαζί του φαρμακείο και το σήμα του σε κοντάρι.

 

Παρακαλούμε ενημερώστε για τη συμμετοχή σας καθώς και για τον τρόπο μετάβασής σας στο χώρο το συντομότερο δυνατόν μέσω email στο peanattikis@sep.org.gr, η τηλεφωνικά στον Π.Ε. Γιώργο Γρηγόρη στο τηλ. 6936 521422.

 

Θα χαρώ να βρεθούμε ξανά μαζί στο αγαπημένο μας  βουνό σε μια τόσο ξεχωριστή δράση. Θα θυμίσω ότι η Περιφέρεια μας ήταν εκεί  όταν δώσαμε την μάχη με τις φλόγες στις 16-7-2007 και δεν θα  ήταν δυνατόν να λείπουμε στην προσπάθεια αναγέννησης  του δάσους του Κοκκιναρά.  


Με προσκοπικούς χαιρετισμούς,

Γεώργιος Α.  Γρηγόρης

     Περιφερειακός  Έφορος Περιφερειακός Έφορος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗΣ

Για όσους έρθουν με δικό τους μέσο μεταφοράς

  1. Για όσους έρθουν από Πεντέλη ακολουθούν την οδό Τενέδου και στο τέλος της (περιοχή Αγ. Σύλλα) θα βρίσκεται  ο  Σταθμός  Ελέγχου Κυκλοφορίας (ΣΤΕΚ) του ΣΠΑΠ  από όπου θα δίνονται οδηγίες για την τελική προσέγγιση στο χώρο δενδροφύτευσης.  

  2. Για όσους  έρθουν από Κηφισιά υπάρχει  αντίστοιχη πρόσβαση από  την οδό Ξενίας στο τέρμα της οποίας θα βρίσκεται επίσης ΣΤΕΚ και θα δίνει ανάλογες οδηγίες.
    Η απόσταση των ΣΤΕΚ από τους χώρους δενδροφύτευσης είναι περίπου 1500-2000 μέτρα.

Για όσους χρησιμοποιήσουν μέσα μαζικής μεταφοράς

  1. Στον ΗΣΑΠ Κηφισιάς θα υπάρχουν λεωφορεία για τη μεταφορά του κοινού προς το σημείο της δενδροφύτευσης καθώς και την επιστροφή.

  2. Στην Κηφισιά, στον Πλάτανο (Τροχονόμος), θα υπάρχουν επίσης λεωφορεία για τη μεταφορά των πολιτών προς το σημείο της δενδροφύτευσης καθώς και την επιστροφή τους.

 

 

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ-ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

 

Τα Συστήματα που εδρεύουν σε Δήμους –μέλη του ΣΠΑΠ μπορούν να αποτανθούν  σε αυτούς ώστε να μεταφερθούν με τα λεωφορεία που θα διαθέσουν οι  Δήμοι για τη μεταφορά του κοινού  στο χώρο της εκδήλωσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *