Αθήνα 16η Μαρτίου 2010

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 11/10

 

ΠΡΟΣ: Αρχηγούς Τμημάτων, Αρχηγούς Συστημάτων και Τ.Ε. Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

ΚΟΙΝ: Ε. Π. Αττικής

 

ΘΕΜΑ: Αναδάσωση Πεντέλης

 

Αγαπητοί μου

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων συμμετέχει δυναμικά στη δενδροφύτευση που διοργανώνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής, ο Σύνδεσμος για την Προστασία και Ανάπλαση της Πεντέλης σε συνεργασία με τον ΣΚΑΪ την Κυριακή 21 Μαρτίου στις καμένες εκτάσεις του καλοκαιριού του 2009 στην Πεντέλη.

Η δενδροφύτευση θα ξεκινήσει στις 10.00 π.μ., και θα πραγματοποιηθεί σε έκταση 100 στρεμμάτων στην οποία θα φυτευτούν 20.000 δέντρα. Τονίζεται ότι πρόκειται για περιοχή πρόσφατα αναδασωθείσα και ως εκ τούτου δεν υπάρχει δυνατότητα φυσικής αναγέννησης του δάσους.

Η συνάντηση μας θα γίνει δίπλα από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και έχει προβλεφθεί νερό και δεκατιανό για τους συμμετέχοντες.

Για τη δωρεάν μετακίνηση σας από και προς τους χώρους φύτευσης υπάρχουν οι εξής δυνατότητες:

Α) Πούλμαν της εταιρείας Maroulis Travel θα εκτελούν διαρκώς δρομολόγια από τις 09:00 από το σταθμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά στο χώρο της δενδροφύτευσης.

Β) Πούλμαν του ΟΑΣΑ θα εκτελούν διαρκώς δρομολόγια από τις 09:00 από το σταθμό του Μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας και από το σταθμό Ειρήνη του ΗΣΑΠ.

Επιπλέον, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ που πραγματοποιούν τα τακτικά δρομολόγια προς το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης θα αυξηθούν. Τα λεωφορεία είναι:

  • 446 από το σταθμό ΗΣΑΠ στο Μαρούσι
  • 451Β από το σταθμό Μετρό στο Χαλάνδρι.

 

Αγαπητοί μου,

Η Περιφέρεια μας έδωσε αγώνα το περασμένο καλοκαίρι για την αποτροπή της καταστροφής και δεν είναι δυνατό ν’ απουσιάσει από την μάχη για την αποκατάσταση του δάσους.

Σας περιμένουμε όλους.

Με προσκοπικούς χαιρετισμούς,

 

Γιώργος Γρηγόρης

Περιφερειακός Έφορος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *