Αγ. Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2012

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 38/12


ΠΡΟΣ: Κοινότητες Ανιχνευτών Π.Ε. Αν Αττικής

ΚΟΙΝ: Ε.Π. Αττικής

 

ΘΕΜΑ: Διοργάνωση Ανιχνευτικού Εργαστηρίου

Αγαπητοί µου,

Ο Κλάδος Ανιχνευτών της Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής διοργανώνει το Ανιχνευτικό Εργαστήριο «Οίνος και πολιτισμός», το Σάββατο 13/10/2012 και ώρες 10:00–19:00 στα γραφεία της Π.Ε. Αν. Αττικής και στο Κτήμα Παλυβού, στη Νεμέα.

Το πρόγραμμα του εργαστηρίου περιλαμβάνει τις βασικές θεωρητικές ενότητες (3 ώρες στο σύνολο):

  • Εισαγωγή στον κόσμο του κρασιού
  • Τα επαγγέλματα που σχετίζονται με το κρασί
  • Βασικές αρχές γευσιγνωσίας (οξύτητα, άρωμα, τανίνες, παλαίωση, βαρέλι, κλίμα), με δοκιμή περίπου 10 κρασιών, διαφόρων στυλ.
  • Αμπελουργικές περιοχές ανά τον Κόσμο
  • Συνδυασμός κρασιού με φαγητό
  • Υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ

Το πρακτικό μέρος του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί στο Κτήμα Παλυβού, στη Νεμέα. Θα περιλαμβάνει περιήγηση στο αμπέλι, ξενάγηση στο οινοποιείο, γευσιγνωσία των κρασιών του κτήματος και ανάλυση (με ενεργό συμμετοχή, για τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή) των σταδίων οινοποίησης.

Στο εργαστήριο μπορούν να συμμετάσχουν Ανιχνευτές απ’ όλες τις Κοινότητες της Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής. Η παρακολούθηση του σεμιναρίου θα γίνει μόνο με Προσκοπικό Μαντήλι. Τους Ανιχνευτές θα συνοδεύουν υποχρεωτικά Βαθμοφόροι από τις Κοινότητες τους. Οι συμμετέχοντες θα συμβάλλουν οικονομικά με το ποσό των 15 € για τις ανάγκες του εργαστηρίου.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται με τη βοήθεια του Οινολόγου –και παλαιού Προσκόπου- Γρηγόρη Κόντου. Οι  Δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά με ονομαστική λίστα από κάθε Κοινότητα στον Έφορο Κλάδου Ανιχνευτών της Π.Ε Αν. Αττικής, Μιχάλη Κατωπόδη, στο e-mail (mkatopodis@gmail.com) έως τη Δευτέρα 08/10/2012. Λόγω της ζήτησης του εργαστηρίου θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας η οποία θα κλείσει στην συμμετοχή των 20 Ανιχνευτών.

 

Με Προσκοπικούς Χαιρετισµούς

 

Γιώργος Γρηγόρης

Περιφερειακός Έφορος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *