Αγ. Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2014

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 29/14

 

ΠΡΟΣ: Τους βαθμοφόρους της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, Κοινότητες Ανιχνευτών Ανατολικής Αττικής

 

Θέμα: Αγώνες Match Race σε Συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος

 

Αγαπητοί μου,

Η ειδικότητα Ναυτοπροσκόπων της Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής σε συνεργασία με το Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος οργανώνουν το Σαββατοκύριακο 20-21 Δεκεμβρίου 2014 αγώνα Match Race, με τις έξι εξάκωπες μεταλλικές σακκολέβες του 2ου Συστήματος Ν/Π Χολαργού, του 3ου Συστήματος Προσκόπων Καλλιθέας και του Τοπικού Τμήματος Ναυτοδηγών Κηφισιάς.

Το Match Racing είναι είδος ιστιοπλοϊκών αγώνων ανάμεσα σε δύο σκάφη ανά αγώνα (match). Ο κάθε αγώνας διαρκεί λίγο, γι’ αυτό και χρειάζεται σωστοί χειρισμοί και τακτική για να έρθει το καλύτερο αποτέλεσμα, προσφέροντας ένταση και θέαμα. Ο γνωστότερος Match Race αγώνας στον κόσμο είναι το America’s Cup.

Σκοπός του διημέρου αυτού είναι να γνωρίσουν οι μαθητές του Match Race Academy του ΝΟΕ τις ναυτοπροσκοπικές λέμβους, αγωνιζόμενοι σε μεικτά πληρώματα με αρχαρίους, προχωρημένους και φυσικά προσκόπους. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για την προβολή της ειδικότητας των Ναυτοπροσκόπων αλλά και του Προσκοπισμού.

Καλούμε, λοιπόν, βαθμοφόρους όλων των Συστημάτων και Κοινότητες Ανιχνευτών που το επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στη αυτή δράση, η οποία εκτός από νέες, προχωρημένες γνώσεις πάνω στην ιστιοπλοΐα θα μας δώσει κι εξαιρετικές στιγμές.

Το πρόγραμμα του διημέρου έχει ως εξής:

Σάββατο 20/12/2014
10:30-11:30 Μικρό ενημερωτικό σεμινάριο σχετικά με τη διαδικασία του match racing και τις λειτουργίες της σακκολέβας (αίθουσα θεωρητικών μαθημάτων σχολών ΝΟΕ)
12:00-17:00 Αγώνες
Κυριακή 21/12/2014
10:30-15:00 Αγώνες
15:00 Δεξίωση στο εντευκτήριο του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος

Συνημμένη θα βρείτε τη δήλωση συμμετοχής, την οποία πρέπει να αποστείλετε πλήρως συμπληρωμένη στην ηλεκτρονική διεύθυνση nauto@peanattikis.org μέχρι την Παρασκευή 14/12/2014. Η συμμετοχή σας μπορεί να είναι για μία από τις δύο μέρες είτε και τις δύο.

Μετά το πέρας των αγώνων την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, θ’ ακολουθήσει δεξίωση στο εντευκτήριο του Ομίλου.

 

Με Προσκοπικούς χαιρετισμούς

 

Κωνσταντίνος Γ. Χατζάτογλου

Περιφερειακός Έφορος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *