Αγ. Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2017

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 02/17

 

ΠΡΟΣ: Αρχηγούς και Υπαρχηγούς Κοινοτήτων Ανιχνευτών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

ΚΟΙΝ: Αρχηγούς Συστημάτων, Εφόρους Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής, Π.Ε. Αθηνών, Π.Ε. Δυτικής Αττικής, Π.Ε. Νότιας Αττικής, Π.Ε. Σαρωνικού

 

Θέμα: Εργαστήρια Κλάδου Ανιχνευτών 2ος/2017

 

Αγαπητοί μου,

Τα εργαστήρια αποτελούν σημαντικό κομμάτι της ζωής της Κοινότητας παρέχοντας πολύπλευρα παιδαγωγικά οφέλη στους ανιχνευτές. Για αυτό τον λόγο ο κλάδος Ανιχνευτών της Περιφέρειας Ανατ. Αττικής διοργανώνει τα παρακάτω Ανιχνευτικά Εργαστήρια:

 1. «Εργαστήριο Αστροναυτιλίας»: Γίνεται σε συνεργασία με την ειδικότητα Ναυτοπροσκόπων της Π.Ε και σκοπός του εργαστηρίου είναι η εξοικείωση του Ανιχνευτή με τη φύση πέρα από τη Γη, η κατανόηση φυσικών ουρανίων φαινομένων της καθημερινής μας ζωής και η επίγνωση για τον τρόπο που πλέουν τα πλοία στον ωκεανό και η απορρέουσα «εκτίμηση» ότι από την αξιοποίηση της Φύσης μπορούμε να έχουμε τα πάντα.
  • Ημέρες – Ώρες εργαστηρίου: Αναχώρηση Σάββατο 18/02, στις 14:00 και επιστροφή Κυριακή 19/02 στις 15:00 (περιλαμβάνει διανυκτέρευση)
  • Τόπος Διεξαγωγής: Μικρολίμανο σημείο συνάντησης για έναρξη ιστιοπλοϊκού ταξιδιού.
  • Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 10 Ανιχνευτές
  • Υπεύθυνος εργαστηρίου Λένα Αποστόλου (Έφορος Κλάδου Ανιχνευτών Π.Ε Ανατ. Αττικής, τηλ.: 6944727716)
 2. «Εργαστήριο Ειδικότητας Αεροπροσκόπων»: Γίνεται σε συνεργασία με την ειδικότητα Αεροπροσκόπων της Π.Ε και σκοπός του εργαστηρίου είναι η επαφή των ανιχνευτών με την επιστήμη της αεροπορίας, την θεωρία πτήσης, την ονοματολογία και αναγνώριση αεροσκαφών, την κατανόηση και ανάλυση των αεραθλημάτων και πώς αυτά μπορούν να πραγματοποιηθούν σε μία κοινότητα και τέλος να βιώσουν μια πτήση εθισμού με μονοκινητήριο αεροσκάφος.
  • Ημέρες – Ώρες εργαστηρίου: Σάββατο 18/02, 10:00 – 14:00 και Κυριακή 19/2, συνολικά 4 ώρες
  • Τόπος Διεξαγωγής: Σάββατο 18/02, Γραφεία Περιφερειακής Εφορείας Ανατ. Αττικής στην Αγία Παρασκευή (Θεμιστοκλέους 43 & Σπάρτης 8-10, πρώην στρατόπεδο Σπυρούδη)
   και Κυριακή 19/02, Τόπος Αεροδρόμιο Τατοΐου (Βόρεια πύλη).
  • Οι ακριβείς ώρες της Κυριακής θα γίνουν γνωστές αργότερα.
  • Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 Ανιχνευτές
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ: Να συμπληρωθεί η παρακάτω επισυναπτόμενη υπεύθυνη δήλωση Ν.1599/1986 από τους γονείς του ανιχνευτή και να παραδοθεί πρωτότυπη έως τις 13/02/2017 στον υπεύθυνο του εργαστηρίου.
  • Υπεύθυνος εργαστηρίου: Αλέξανδρος Στάικος (Αναπληρωτής έφορος Κλάδου Ανιχνευτών Π.Ε Ανατ. Αττικής, τηλ.: 6944860839)
 3. «Εργαστήριο Ρυθμού και Μουσικής»: Το εργαστήριο αυτό είναι ένα εμπειρικό και βιωματικό μουσικό ταξίδι στην ανακάλυψη της φυσικής μουσικότητας που διαθέτουμε καθώς και τις θετικές επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει στην ζωή μας. Ένα εντατικό workshop για να μάθεις ό,τι χρειάζεσαι για να φτιάχνεις τους δικούς σου ρυθμούς και να εξερευνήσεις τα όρια της φαντασίας και της δημιουργικότητας σου. Έχει σχεδιαστεί ειδικά για άτομα που επιθυμούν να ανακαλύψουν ή να βελτιώσουν τα μουσικά τους όρια, χωρίς να έχουν απαραίτητα μουσική εμπειρία, μέσα από διαδραστικές και καινοτόμες δραστηριότητες.
  Απευθύνεται σε όλους τους ανιχνευτές (είτε ασχολούνται ή και όχι με κάποιο μουσικό όργανο). Όποιοι εκ των ανιχνευτών ασχολούνται με κάποιο μουσικό όργανο μπορούν να το φέρουν στο εργαστήριο.
  • Ημέρες – Ώρες εργαστηρίου: Σάββατο 18/02 ώρες 10:00 – 14:00 και Κυριακή 19/02 ώρες 10:00 – 14:00
  • Τόπος Διεξαγωγής: Θα ανακοινωθεί αργότερα στους συμμετέχοντες
  • Υπεύθυνος εργαστηρίου: Γεωργόπουλος Ιωάννης (Αναπληρωτής έφορος Κλάδου Ανιχνευτών Π.Ε Ανατ. Αττικής, τηλ.: 6973388213)
 4. «Εργαστήρι Εισαγωγή στον προγραμματισμό»: Σκοπός του εργαστηρίου είναι να έρθουν σε επαφή οι ανιχνευτές με τις γλώσσες προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, να μάθουν στοιχειώδη πράγματα για τους κώδικες, να κατασκευάσουν οι ίδιοι προγράμματα για Η/Υ και να γνωρίσουν πώς φτιάχνεται μια ιστοσελίδα. Αυτό το εργαστήρι δίνει δυνατότητα σε μη γνώστες να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο του προγραμματισμού και τους δίνει το έναυσμα για περαιτέρω ενασχόληση, αλλά δίνει και την δυνατότητα σε γνώστες του αντικειμένου να εξελίξουν τις γνώσεις τους και τις δυνατότητές τους.
  • Ημέρες – Ώρες εργαστηρίου: Σάββατο 18/02 ώρες 11:00 – 19:00
  • Τόπος Διεξαγωγής: Θα ανακοινωθεί αργότερα στους συμμετέχοντες
  • Υπεύθυνος εργαστηρίου: Λένα Αποστόλου (Έφορος Κλάδου Ανιχνευτών Π.Ε Ανατολικής Αττικής, τηλ.: 6944727716)

Σημεία προσοχής (παρακαλώ διαβάστε τα προσεκτικά!):

Α. Τα ανιχνευτικά εργαστήρια μπορούν να τα παρακολουθήσουν όλοι οι Ανιχνευτές που έχουν απογραφεί για το έτος 2017. Συμμετοχές για όλα τα εργαστήρια μπορείτε να δηλώσετε συμπληρώνοντας τον πίνακα συμμετοχών (επισυνάπτεται παρακάτω) και στέλνοντάς τον το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 13/02/2017 στο e-mail του Κλάδου Ανιχνευτών της Περιφέρειάς μας anixn@peanattikis.org. Επίσης κάθε παιδί υποχρεούται να φέρει δήλωση υπογεγραμμένη από τον γονέα την ημέρα του εργαστηρίου. Στο εργαστήριο της Ειδικότητας Αεροπροσκόπων όμως χρειάζεται αντί της δήλωσης γονέα την υπεύθυνη δήλωση Ν.1599/1986 η οποία πρέπει να έχει δοθεί (πρωτότυπη) έως τις 13/02/2017. Τα απαραίτητα έγγραφα επισυνάπτονται παρακάτω.

Β. Το κόστος συμμετοχής σε κάθε Ανιχνευτικό Εργαστήριο θα είναι 10,00 €. Τα χρήματα θα δοθούν κατά την έναρξη των εργαστηρίων. Το κόστος συμμετοχής θα πληρωθεί κανονικά και για όσες ακυρώσεις γίνουν μετά τις 13/02/2017.

Γ. Επειδή κάποια εργαστήρια έχουν περιορισμένες θέσεις συμμετοχής, για να δοθεί η δυνατότητα σε όσο τον δυνατόν περισσότερες κοινότητες να συμμετάσχουν σε αυτά, σας γνωστοποιούμε εκ των προτέρων ότι ανεξαρτήτως της σειράς αποστολής αιτήσεων, στα εργαστήρια 10 θέσεων θα γίνονται δεκτές έως 2 συμμετοχές από κάθε κοινότητα. Επομένως καλό είναι να το λάβουν οι αρχηγοί υπόψιν τους στις αιτήσεις των κοινοτήτων.

Δ. Είναι σημαντικό όλοι οι συμμετέχοντες να βρίσκονται ακριβώς την ώρα που αναγράφεται στα αναγραφόμενα μέρη. Η ένδυση θα είναι με πλήρη προσκοπική στολή εκτός αν αναγράφεται αλλιώς. Η συμπεριφορά, η συνέπεια στους χρόνους και η εικόνα των ανιχνευτών αποτελεί εικόνα της κοινότητας και των αρχηγών της, κατά συνέπεια επιθυμούμε να δούμε μόνο υποδειγματικούς ανιχνευτές.

Ε. Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση κάποια εργαστήρια είναι μία μέρα κάποια δύο μέρες. Για την λήψη πιστοποιητικού παρακολούθησης ενός εργαστηρίου απαιτείται η συμμετοχή των ανιχνευτών όλες τις ώρες του εργαστηρίου και όχι μέρος αυτών. Ως εκ τούτου παρακαλούνται οι αρχηγοί να επιβεβαιώσουν ότι οι ανιχνευτές μπορούν να παρακολουθήσουν ολόκληρο το εργαστήριο πριν τους δηλώσουν.

ΣΤ. Οι αρχηγοί και υπαρχηγοί των κοινοτήτων οφείλουν να ακολουθήσουν σε κάποιο από τα εργαστήρια που θα συμμετάσχουν οι ανιχνευτές τους. Δηλώστε προτιμήσεις των βαθμοφόρων στην ομαδική αίτηση για να ληφθούν υπόψη.

Ζ. Τα εργαστήρια αστροναυτιλίας και αεροπορίας όπως είναι λογικό υπόκεινται σε μετεωρολογικούς περιορισμούς. Επομένως αν επικρατούν εκείνες τις ημέρες άσχημα καιρικά φαινόμενα θα αναβληθούν ή θα ακυρωθούν.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τους υπεύθυνους των εργαστηρίων.

 

Με Προσκοπικούς χαιρετισμούς

 

Δημήτρης Χαζάπης

Περιφερειακός Έφορος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *