Αθήνα 13 Φεβρουαρίου 2006

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 8/06

 

ΠΡΟΣ : Κοινότητες Ανιχνευτών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

 

ΘΕΜΑ: «Πανόραμα Μεγάλων Δράσεων Κοινοτήτων»

 

Αγαπητοί µου,

Η Περιφερειακή Εφορεία Ανατολικής Αττικής σε εφαρμογή του ετήσιου προγράμματός της, οργανώνει το «Πανόραμα Μεγάλων Ανιχνευτικών Δράσεων Υπαίθρου». Ένας θεσμός πλέον που πραγματοποιείται για 5η φορά και σκοπό έχει να αποτελέσει μια καλή πηγή ιδεών για Ανιχνευτικό Πρόγραμμα και Μεγάλες Δράσεις Υπαίθρου.

Τα παιδιά ηλικίας 15-17 (Ανιχνευτές) της Περιφέρειάς μας, που το καλοκαίρι πραγματοποίησαν την θερινή τους κατασκήνωση, θα έχουν την ευκαιρία να την παρουσιάσουν σε ευρύ κοινό και έτσι να μοιραστούν εμπειρίες, γνώσεις και πληροφορίες με όλους εμάς συμπαραστάτες τους .

Αναπόσπαστο κομμάτι των Προσκοπικών κατασκηνώσεων, αποτελεί η επαφή με το φυσικό περιβάλλον. Όχι με την γενική έννοια μιας εκδρομής – επίσκεψης στις υπέροχες εξοχές της πατρίδας μας, αλλά με τη ζωή μέσα στη φύση, με την διανυκτέρευση στο ύπαιθρο σε σκηνές, την έρευνα σε ακριτικές περιοχές, την προσφορά στον συνάνθρωπο, με τα βραδινά μαζώματα γύρω από τη φωτιά (πυρές) με τα σκέτς, τα παιχνίδια και τα τραγούδια, στιγμές που λίγα παιδιά στην ηλικία τους έχουν την δυνατότητα να ζήσουν.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Μαρτίου 2006 στην αίθουσα «Μίκης Θεοδωράκης» στο Δημαρχείο Χολαργού (Περικλέους 55) στις 09:00.

Η παρουσίαση της κάθε Κοινότητας, μπορεί να περιλαμβάνει: παρουσίαση διαφανειών (power point) μέσω data projector, κείμενα, μουσικά θέματα και κολάζ με φωτογραφίες και δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 15 λεπτά. Επίσης πρέπει να αποσταλεί ένα μικρό κείμενο ( σε μορφή word ) μεγέθους Α4 σελίδας που θα περιλαμβάνει λίγα λόγια για την Μ.Δ.Υ ( δραστηριότητες, έρευνα, προσφορά, λοιπά στοιχεία), ώστε όλα αυτά τα στοιχεία να συγκροτήσουν ένα μικρό εγχειρίδιο ιδεών, που όλες οι Κοινότητες θα λάβουν στο τέλος της εκδήλωσης.

Η πρόθεση δήλωσης συμμετοχής, θα γνωστοποιηθεί από τους ΑΚΑ στον Έφορο Κλάδου Ανιχνευτών, Μανώλη Άγριο έως τις 10 Μαρτίου, όπως και η αποστολή του συνοδευτικού κειμένου, στo 6977071220 και magrios@otenet.gr αντίστοιχα.

Σ’ αυτό τα ανιχνευτικό πανηγύρι καλούνται να συμμετάσχουν όλες οι Κοινότητες Ανιχνευτών της Περιφέρειας, οι γονείς των Ανιχνευτών, βαθμοφόροι και πρόσκοποι των άλλων τμημάτων, Έφοροι και κάθε φιλοπρόσκοπος που επιθυμεί.

Με προσκοπικούς χαιρετισμούς

 

Άγγελος Καραμάνης

Περιφερειακός Έφορος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *