Αθήνα 2/1/2007

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 01/07

 

ΠΡΟΣ: Όλους τους βαθμοφόρους

 

ΘΕΜΑ: Ευχές

 

Αγαπητοί μου,

Στο ξεκίνημα του 2007 θέλω να ευχηθώ σε όλους υγεία, ευτυχία, πρόοδο και δημιουργι-κότητα σε όλους τους τομείς της ζωής σας. Εύχομαι, μέσα στη χρονιά αυτή, να πραγματοποιη-θούν όλα τα όνειρά σας και να πετύχετε τους στόχους που έχετε βάλει στη ζωή σας.

Ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις που έκανα διαβάζοντας την πρωτοχρονιά την παρακάτω ιστορία:

«Η Μαρία περίμενε στο αεροδρόμιο την πτήση της. Πήρε ένα φλιτζάνι καφέ και ένα πακέτο μπισκότα και φορτωμένη με τις βαλίτσες της προχώρησε με κόπο σ’ ένα ελεύθερο τραπέζι. Απορροφήθηκε στην εφημερίδα της, αλλά ξαφνικά αντιλήφθηκε ένα θόρυβο σαν θρόισμα στο τραπέζι της. Κοίταξε πίσω από την εφημερίδα της και είδε έναν καλοντυμένο νεαρό άντρα που έπαιρνε ένα από τα μπισκότα της!!! Δεν θέλησε να κάνει σκηνή, μόνο έσκυψε και πήρε κι αυτή ένα μπισκότο. Πέρασαν 1-2 λεπτά. Κι άλλος θόρυβος. Ο νεαρός έπαιρνε κι άλλο μπισκότο!

Αυτό συνεχίστηκε, μέχρι που έφτασαν στο τελευταίο μπισκότο. Η Μαρία είχε θυμώσει, αλλά δεν έβρισκε το θάρρος να μιλήσει. Ο νεαρός έκοψε σε δυο κομμάτια το τελευταίο μπισκότο, της έδωσε το ένα, έφαγε το άλλο μισό, σηκώθηκε κι έφυγε.

Σε λίγο, τα μεγάφωνα ανήγγειλαν την πτήση της. Εκείνη, ακόμα θυμωμένη, έψαξε για το εισιτήριό της. Φανταστείτε την έκπληξη και τη ντροπή που αισθάνθηκε όταν ανοίγοντας την τσάντα της είδε μέσα το πακέτο με τα μπισκότα της. Όλη αυτή την ώρα έτρωγε τα δικά του!»

Φίλοι μου, σκεφτείτε πόσες φορές έχουμε ατελή, ανακριβή ή εντελώς παραμορφωμένη ει-κόνα για καταστάσεις και για τους άλλους. Επομένως, δεν πρέπει να βιαζόμαστε να κρίνουμε, να βάζουμε ταμπέλες ή να σχηματίζουμε απόλυτες απόψεις για τους άλλους. Από την περιορισμένη οπτική γωνία μας σπάνια βλέπουμε ολόκληρη την εικόνα και δε γνωρίζουμε όλα τα στοιχεία.

Αυτή τη νέα χρονιά, ας προσπαθήσουμε να έχουμε τα μάτια, το μυαλό και κυρίως την καρδιά μας ανοιχτά σε νέες πληροφορίες, ιδέες και απόψεις και να είμαστε πρόθυμοι ν’ αλλάζουμε άποψη όταν γίνεται φανερό ότι είναι λανθασμένοι.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

 

Άγγελος Καραμάνης

Περιφερειακός Έφορος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *