Αθήνα 21 Οκτωβρίου 2008

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  24/08

 

Προς:     Όλους τους βαθμοφόρους

Αγαπητοί μου,

 

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση 162/17-10-2008 της Εφορείας Περιοχής Αττικής, νέα ημερομηνία για την ανάδειξη Περιφερειακού Εφόρου Ανατολικής Αττικής ορίστηκε η 9η Νοεμβρίου. Η ανάδειξη θα γίνει στο χώρο του 3ου Συστήματος Αγίας Παρασκευής, στις 19.00.

Θα ήθελα να τονίσω ότι η ανάδειξη Περιφερειακού Εφόρου είναι από τις σημαντικότερες δημοκρατικές διαδικασίες στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων. Είναι δικαίωμα και θα έλεγα και υποχρέωση κάθε βαθμοφόρου η υποστήριξη του υποψηφίου που θεωρεί ικανότερο για τα καθήκοντα του Περιφερειακού Εφόρου. Η διατύπωση και η παραγωγική συζήτηση διαφορετικών ιδεών, με ανοιχτό πνεύμα, με αγάπη και με κατανόηση είναι η βάση της προόδου και της εξέλιξης.

Ως άτομο και ως Πρόσκοπος διατηρώ τα αισθήματα φιλίας, αγάπης και εκτίμησης προς όσους έχουν διαφορετική άποψη από τη δική μου. Ως Περιφερειακός Έφορος όμως, είμαι υποχρεωμένος να αποδοκιμάσω κάθε ενέργεια και συμπεριφορά που προκαλεί εντάσεις και διχασμό. Κραυγές και ύβρεις δεν έχουν θέση στην Περιφέρειά μας.

Παρακαλώ όλους τους βαθμοφόρους να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να διαφυλάξουμε το Προσκοπικό Πνεύμα και την ενότητα της Περιφέρειάς μας, που αποτελεί τη δύναμή της. Καλώ όλους να προσέλθετε για την ανάδειξη του νέου Περιφερειακού Εφόρου, για να δώσετε με αυτό τον τρόπο το κύρος και τη δύναμη που χρειάζεται ο Περιφερειακός Έφορος για να επιτελέσει την αποστολή του και για να απαντήσετε έμπρακτα σε όσους επιβουλεύονται την ενότητα και την ομοψυχία της Ανατολικής Αττικής.

Υπενθυμίζω στους Αρχηγούς Συστημάτων ότι πρέπει να κάνουν άμεσα τις προτάσεις για νέες Εντολές Διοίκησης ή για την ανανέωση των παλαιών στο διαδίκτυο, ώστε όλοι οι βαθμοφόροι να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις δράσεις των τμημάτων και στις διαδικασίες ανάδειξης.

 

 

 

Με προσκοπικούς χαιρετισμούς

 

 

Άγγελος Καραμάνης

Περιφερειακός Έφορος

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *