Αγ. Παρασκευή, 7η Δεκεμβρίου 2010

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 41/10

 

ΠΡΟΣ: Όλα τα ενήλικα μελή της περιφερείας.

ΚΟΙΝ: Ε.Π. Αττικής

 

ΘΕΜΑ: Προώθηση του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας

 

Αγαπητοί μου,

Το τέλος αυτή της χρονιάς σηματοδοτεί το κλείσιμο ενός αιώνα προσκοπισμού στην χώρα μας και την απαρχή της δεύτερης εκατονταετίας προσφοράς .

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι μια ώρα πριν την καθορισμένη έναρξη του συνέδριου και κατά διάρκεια του θα βρίσκεται στο χώρο, κινητή μονάδα αιμοληψίας του υπουργείου υγείας για όλα τα ενήλικα μέλη της περιφέρειας ασχέτως αν συμμετέχουν στις εργασίες του συνεδρίου.

Στόχος μας είναι η δημιουργία τράπεζας αίματος της Π.Ε Αν. Αττικής, για τα μέλη αιμοδότες και τους συγγενείς πρώτου βαθμού αυτών.

Η περιφέρεια μας σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών αιμοδοτών κάνει πράξη την προσκοπική μας υπόσχεση «…να βοηθώ κάθε άνθρωπο και σε κάθε περίσταση ».

Το αίμα δεν πωλείται, δεν αγοράζεται, δεν κατασκευάζεται . Μόνο χαρίζεται από αυτόν που είναι υγιής σε αυτόν που το έχει ανάγκη ,ποτέ κανένας μας δεν έχει προβλέψει ότι κάποια στιγμή θα το χρειαστεί.

Το καλοκαίρι που πέρασε δυο πρόσκοποι της περιφέρειας μας, εκπροσώπησαν το Σ.Ε.Π στο παγκόσμιο συνέδριο νέων εθελοντών αιμοδοτών στην Μάλτα, συμμετέχοντας στην ελληνική αποστολή της Πανελλήνιας Επιτροπής Νέων Εθελοντών αιμοδοτών της Π.Ο.Σ.Ε.Α.

Ο πρόεδρος της κος Χρήστος Πρωτόπαπας στο πλαίσιο αυτής της κοινής προσπάθειας θα παραβρεθεί στο συνέδριο μας προκειμένου να δρομολογήσουμε τις επόμενες μας κοινές δράσεις που αφορούν την προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών .

Δεδομένου ότι η χώρα μας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο είναι ουραγός  στην επάρκεια  αίματος, ενώ ταυτόχρονα κατέχει θλιβερές πρωτιές σε τροχαία ατυχήματα και αριθμό ανθρώπων που χρειάζονται αίμα σε τακτική βάση, παρακαλώ όλα τα ενήλικα μέλη να δώσουν το παρών και δέκα λεπτά από τον χρόνο τους…

 

Με Προσκοπικούς χαιρετισμούς,

 

Γιώργος Α. Γρηγόρης

Περιφερειακός Έφορος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *