28 Αυγούστου 2007

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 16/07

 

ΠΡΟΣ: Όλους τους βαθμοφόρους της ΠΕ Ανατολικής Αττικής

ΚΟΙΝ.: Γενικό Έφορο ΣΕΠ

 

Θέμα: Σχέδιο πυροπροστασίας

 

Αγαπητοί μου

Οι πρόσφατες πυρκαγιές στην Πάρνηθα, τον Υμηττό και την Πεντέλη προκάλεσαν, όπως εί-ναι γνωστό, σοβαρή περιβαλλοντική καταστροφή και σοβαρή ανησυχία σε όλους όσους ενδιαφέρονται για το περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής μας.

Οι Έλληνες Πρόσκοποι, δεν περιοριστήκαμε στην παθητική παρατήρηση της καταστροφής και στην έκφραση της ανησυχίας μας. Αντίθετα, σε μια πρωτοφανή σε μέγεθος και ταχύτητα κινητοποίη-ση, δεκάδες βαθμοφόροι έσπευσαν στην Πάρνηθα από την πρώτη στιγμή και κατέβαλαν υπεράνθρω-πες προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς και την επιτήρηση της πληγείσας περιοχής. Ανάλογη κινητοποίηση έγινε και κατά την πυρκαγιά στον Υμηττό, όπως και κατά την καταστροφή στο Πεντελικό όρος.

Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες και να απονείμω ΕΠΑΙΝΟ σε όλους τους βαθμοφό-ρους της Ανατολικής Αττικής, που παρά την πίεση των εξετάσεων, της δουλειάς τους, της προετοιμα-σίας των κατασκηνώσεών τους και των λοιπών υποχρεώσεών τους, έσπευσαν άμεσα στο κάλεσμα του δάσους, αποδεικνύοντας την αγάπη τους στη φύση και δρώντας παραδειγματικά ως ενεργοί πολί-τες.

Όμως, ο κίνδυνος δεν πέρασε ακόμη. Ο απίστευτα μεγάλος αριθμός πυρκαγιών σε όλη την Ελλάδα που προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές και κυρίως οι επανειλημμένοι εμπρησμοί στην περιοχή του Χολαργού και του Παπάγου, αλλά και σε άλλες περιοχές της Αττικής και η απόπειρα εμπρησμού στο Διόνυσο δείχνουν ότι πρέπει όλοι να επαγρυπνούμε, ώστε να σώσουμε ότι έχει απομείνει.

Μετά από αίτημα της πυροσβεστικής και των Δήμων για να συμβάλλουμε στην επιτήρηση και πυροπροστασία των περιοχών μας, σας καλώ να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, όπως υπαγορεύει το καθήκον μας για βοήθεια στο συνάνθρωπο και η αγάπη μας για το περιβάλλον. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ να ανταποκριθούμε στην πρό(σ)κληση σύμφωνα με το συνημμένο σχέδιο πυροπροστασίας.

Να είστε πάντα καλά, να έχετε δύναμη και να ενεργείτε με σύνεση και ασφάλεια.

Με προσκοπικούς χαιρετισμούς

 

Άγγελος Καραμάνης

Περιφερειακός Έφορος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *