Αθήνα 17η Φεβρουαρίου 2010

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 09/10

 

ΠΡΟΣ: Κοινότητες Ανιχνευτών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

ΚΟΙΝ: Ε. Π. Αττικής

 

ΘΕΜΑ: 10ο Επετειακό Πανόραμα Μεγάλων Ανιχνευτικών Δράσεων Υπαίθρου

 

Αγαπητοί µου,

Η Περιφερειακή Εφορεία Ανατολικής Αττικής σε εφαρμογή του ετήσιου προγράμματός της, οργανώνει το «10ο Επετειακό Πανόραμα Μεγάλων Ανιχνευτικών Δράσεων Υπαίθρου». Εορτάζοντας τα 100 χρόνια ιστορικής πορείας του Σ.Ε.Π, η συγκεκριμένη εκδήλωση αποκτά συμβολικό ενδιαφέρον για τον Κλάδο Ανιχνευτών της Περιφέρειάς μας.

Το «Πανόραμα» που πραγματοποιείται για 10η φορά, έχει σκοπό να αποτελεί πηγή ιδεών για καλοκαιρινές Μεγάλες Δράσεις Υπαίθρου των Κοινοτήτων, χειμερινές εκδρομές, πρωτότυπα προγράμματα δραστηριοτήτων, έρευνα και προσφορά. Σκοπεύει ακόμη να αξιοποιεί το παιδαγωγικό «εργαλείο» της παρουσίασης και να αναδεικνύει τη σπουδαιότητα της Μεγάλης Δράσης Υπαίθρου μέσα στο Ανιχνευτικό Πρόγραμμα σαν επιστέγασμα της ετήσιας συνολικής προσπάθειας των Ανιχνευτών. Τέλος, προάγει τις δυνατότητες συνεργασίας των Κοινοτήτων ώστε να μην υπάρξει Κοινότητα που δε θα μπορέσει να πραγματοποιήσει Μεγάλη Δράση.

Στο φετινό επετειακό πρόγραμμα της εκδήλωσης έχουν ενταχθεί: η παρουσίαση της 3ης Πανελλήνιας Μεγάλης Δράσης Ανιχνευτών της Γ.Ε « Ελπίδα 2009» σε αφιέρωμα όσων Ανιχνευτών και Βαθμοφόρων συμμετείχαν σε αυτή, οι απονομές των πτυχίων Δάφνης για τους Ανιχνευτές που συμμετείχαν επιτυχώς στην 11η Δοκιμασία Πάρνωνας 2009 σύμφωνα με την ανακοίνωση 41/2009, και οι επιβραβεύσεις των Κοινοτήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής που κατόρθωσαν να υλοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τον ετήσιο στόχο που είχε τεθεί από την Περιφέρεια και αφορούσε την αριθμητική αύξηση της δύναμης κάθε Κοινότητας σύμφωνα με την ανακοίνωση 34/2009.

Στο «Πανόραμα» καλούνται οι Ανιχνευτές που πραγματοποίησαν θερινή ή χειμερινή Μεγάλη Δράση ή Εκδρομή, να την παρουσιάσουν σε ευρύ κοινό και έτσι να μοιραστούν εμπειρίες, γνώσεις και πληροφορίες με όλους εμάς συμπαραστάτες τους.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Μαρτίου 2010, 15:00-20:00 στην αίθουσα «Μίκης Θεοδωράκης» του Δημαρχείου Χολαργού (Περικλέους 55, Χολαργός – οδηγίες πρόσβασης στην εγγραφή στο ημερολόγιο).

Η παρουσίαση κάθε Κοινότητας, μπορεί να περιλαμβάνει: παρουσίαση διαφανειών (power point) μέσω data projector, κείμενα, μουσικά θέματα, κολάζ με φωτογραφίες και δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 12 λεπτά.

Δηλώσεις συμμετοχής από τους Α.Κ.Α. πρέπει να φθάσουν στον Έφορο Κλάδου Ανιχνευτών Μανώλη Άγριο έως τις 27 Φεβρουαρίου στο magrios@ontelecoms.gr.

Το «Πανόραμα» καλούνται να παρακολουθήσουν όλες οι Κοινότητες Ανιχνευτών, οι γονείς των Ανιχνευτών, βαθμοφόροι και πρόσκοποι άλλων τμημάτων, και όποιος άλλος επιθυμεί.

 

Με προσκοπικούς χαιρετισμούς,

 

Γιώργος Γρηγόρης

Περιφερειακός Έφορος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *